KRISZTUS A KÖZÉPPONT

A Biblia egészében Jézus Krisztus a központi szereplő (Jn 5:39), hozzá kell viszonyítanunk magunkat. Ő fizette meg a bűn büntetését és az élete váltság sokakért (Mk 10:45). Jézusé minden hatalom mennyen és földön (Mt 28:18), minden az Ő kezében van (Jn 13:3). A neve minden név fölött való és egyszer majd minden térd meghajol előtte (Fil 2:9-11).

„Jézus az élő központja mindennek” (Ellen G. White: Evangelism. 186. o.). Sáfárságunknak szintén Ő áll a középpontjában, mint ahogyan az erőnknek is Ő a forrása. Általa élünk olyan életet, amilyet érdemes élni és mutatjuk be, hogy Ő a legfontosabb számunkra. Pál bizonyára rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, de tekintet nélkül arra, hogy éppen hol tartózkodott vagy mi történt vele, életének egyetlen fő szempontja volt: „Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség” (Fil 1:21).

Olvassuk el Kol 1:16-18, Róm 8:21 és 2Kor 5:17 verseit! Ezek alapján miért kell Jézust tartanunk a legfontosabbnak minden dolgunkban?

Nincs igazi sáfárság anélkül, hogy Krisztus állna létünk és figyelmünk középpontjában (Gal 2:20). Krisztusban összpontosul az áldott reménységünk (Tit 2:13). „Ő előbb volt mindennél, és minden Őbenne áll fenn” (Kol 1:17). A szekér súlya a kerék középpontjában a tengelyre nehezedik, az hordozza, hasonlóképpen Krisztus a sáfár életének középpontja. Ahogy a szilárd tengely stabilitást biztosít a kocsinak, fenntartva a kerekek gördülékeny forgását, úgy Jézus is a keresztényi életünk stabil és szilárd középpontja (Zsid 13:8). Az Ő befolyása hat mindenre, amit csak gondolunk és teszünk. A sáfárság összes szempontja Krisztus köré csoportosul, benne találja meg lényegét.

„...nélkülem semmit sem cselekedhettek” (Jn 15:5, ÚRK). A sáfárság középpontja nem valamiféle légüres tér, hanem az élő Jézus Krisztus valósága, aki azért munkálkodik bennünk, hogy formálja jellemünket most, valamint az örökkévalóságra.

Egy dolog állítani: Jézus az életünk középpontja, de megint más úgy is élni, hogy igazán Ő az életünk középpontja! Miként lehetünk biztosak abban, hogy ígérete szerint valóban bennünk él és ha beengedjük, a szívünkbe költözik?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: