A LEGTÖBB, AMIT ADHATUNK

Olvassuk el Lk 7:37-47 szakaszát! Mire tanít az Istennek való adakozás helyes motivációjáról ez a történet?

Mária belépett a szobába és meglátta Jézust az asztalnál. Eltörte a drága nárdusolaj alabástromszelencéjét, majd az olajat a Mester lábára öntötte. Egyesek illetlennek bélyegezték tettét, hiszen az asszony korábban erkölcstelen életvitelt folytatott.

Jézus azonban megszabadította Máriát a démoni megszállottságtól (Lk 8:2), miután pedig a nő saját szemével látta Lázár feltámadását, szíve csordultig telt hálával. Ez az illatszer volt a legértékesebb vagyontárgya, ezért ajánlotta fel Jézusnak, köszönetül.

A történet jól kifejezi, hogy a hála legyen adományaink felajánlásának legfőbb indítéka. Végtére is, ugyan mi más válaszunk lehetne Isten kegyelmének felmérhetetlen ajándékára? Határtalan nagylelkűsége arra indít, hogy adjunk, és ha ez hálás lelkülettel párosul, akkor nyer értelmet adakozásunk. Így ajánljuk fel Isten szolgálatára időnket, talentumainkat, értékeinket és fizikai valónkat!

2Móz 34:26, 3Móz 22:19-24 és 4Móz 18:29 verseinek elolvasása után gondoljuk át a következőt: az akkori életkörülmények egészen eltérőek voltak a miénktől, mégis milyen elvet találunk ezekben az adakozásra vonatkozóan?

Talán a legnagyobb ajándékaink is csekélynek tűnnek a saját szemünkben, Isten előtt azonban kedvesek. Adományunk bizonyítja, hogy Istent tesszük az első helyre az életünkben. Nem azért adakozunk, hogy érdemeket szerezzünk, éppen ellenkezőleg! Hálánkat fejezzük így ki mindazért, amit Krisztus Jézusban kaptunk.

„A teljes elkötelezettség és nagylelkűség, ami hálás szeretetből ered, a legkisebb adománynak és készséges áldozatnak is olyan isteni illatot kölcsönöz, ami felbecsülhetetlen értékűvé teszi. Készségesen átadtuk Üdvözítőnknek mindazt, amit csak tudtunk, bármilyen értékes volt is a számunkra, ám ha a maga valójában nézzük, mennyi hálával is tartozunk Istennek, minden adományunkat elégtelennek és csekélynek tartjuk. Az angyalok azonban a saját szemünkben oly szegényesnek tűnő adományokat illatáldozatként mutatják be a trón előtt, Isten pedig elfogadja azokat” (Ellen G. White: Testimonies for the Church [Bizonyságtételek a gyülekezetnek]. 3. köt., 397. o.).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: