A SZENTLÉLEK

A nagy küzdelem valóságos – két hatalom küzd a lelkünkért. Az egyik Krisztushoz vonz bennünket (Jn 6:44), a másik a világhoz (1Jn 2:16). A Szentlélek ereje a jó irányba képes vonzani minket és meg is teszi, ha átadjuk magunkat neki.

„De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igaz­ságra” (Jn 16:13; Jn 14:16). A Szentlélek felhatalmaz arra, hogy az elveink és hitünk szerint éljünk és ne a világban általános szeszélyek, érzelmek sodrásában. Ha valóban szeretnénk felkészülni arra, hogy a mennyben éljünk, akkor már itt a földön is kövessük hűségesen a Szentlélek irányítását!

Pál így tanácsol: „a ti hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Istennek erején nyugodjék” (1Kor 2:5). A világ csábítása, ami gyakran az anyagiasságon keresztül nyilvánul meg, elszakít bennünket az Úrtól, a Szentlélek hatalma azonban Jézushoz vonz, ha nem utasítjuk el.

A világgal és a csábításaival folytatott küzdelemben kizárólag rajtunk kívül álló erő segíthet győzelemre. Olvassuk el Ez 36:26-27, Jn 14:26 és Ef 3:16-17 verseit! Ha engedjük, hogy a Szentlélek vezessen bennünket, mi mindent képes megtenni Isten a lelki győzelmünkért?

„Sátán hamis elméletek és hagyományok útján tesz szert hatalomra elménk felett, s miközben az embereket a tévedések útjára vezeti, eltorzítja jellemüket. A Szentlélek a Szentírás útján szól az elménkhez, és az igazság bélyegét nyomja rá szívünkre. Így tárja fel a tévedésünket és űzi ki azt a lelkünkből. Krisztus az igazság Lelkével, aki Isten szava által munkálkodik, von bennünket, az Ő választott népét oltalma alá” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2000, Advent Kiadó, 577. o.).

A Szentlélek közli velünk az igazságot, és Ő a legnagyobb ajándék, akit Jézus adhatott nekünk, hogy mennybemenetele után képviselje az istenséget a földön. A Szentlélek erőt akar adni ahhoz, hogy ellenállhassunk a világ nagy vonzerejének és „igézetének”.

A világ mindnyájunkat vonz, nem igaz? Milyen döntéseket kell meghoznunk akár most is, amelyek segítenek alárendelni magunkat a Szentléleknek, aki egyedül képes erőt adni, hogy ellenállhassunk a kísértéseknek?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: