ÖNURALOM

Olvassuk el az alábbi verseket! Mit üzennek ezek a szakaszok? Segíthetnek, hogy megértsük: mi óvhatja meg az embereket, szegényeket és gazdagokat egyaránt a veszélytől, amit a kapzsiság, az önzés, a pénz és az anyagi javak szeretete jelent a keresztények számára.

ApCsel 24:24-26

Gal 5:22-25

2Pt 1:5-9

E szakaszok mondanivalója igen gazdag. Figyeljünk meg egy közös szálat, az önuralmat! Ez különösen nehéz lehet, ha a kapzsiságról, a pénzsóvárságról és a birtoklási vágyról van szó. Csakis akkor élvezünk védelmet mindettől, ha először is uraljuk a gondolatainkat, majd a tetteinket.

Az önuralmat csak annyira tudjuk gyakorolni, amennyire átadjuk magunkat az Úr hatalmának. Saját erőből senki sem képes legyőzni a bűnös vonásokat, főleg, ha már régóta ápolgatta és erősítette magában azokat. Valóban a Szentlélek természetfeletti munkájára van szükség az életünkben, ha győzelmet akarunk aratni ezen a téren. „Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, aki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek” (1Kor 10:13).

Olvassuk el újra 2Pt 1:5-9 szakaszát! Milyen utat mutat itt Péter? Mely lépésekkel haladhatunk ezen az úton, főleg ha a kapzsiság és a pénzsóvárság bűnével küzdünk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: