ÖNURALOM

Olvassuk el az alábbi verseket! Mit üzennek ezek a szakaszok? Segíthetnek, hogy megértsük: mi óvhatja meg az embereket, szegényeket és gazdagokat egyaránt a veszélytől, amit a kapzsiság, az önzés, a pénz és az anyagi javak szeretete jelent a keresztények számára.

ApCsel 24:24-26

Gal 5:22-25

2Pt 1:5-9

E szakaszok mondanivalója igen gazdag. Figyeljünk meg egy közös szálat, az önuralmat! Ez különösen nehéz lehet, ha a kapzsiságról, a pénzsóvárságról és a birtoklási vágyról van szó. Csakis akkor élvezünk védelmet mindettől, ha először is uraljuk a gondolatainkat, majd a tetteinket.

Az önuralmat csak annyira tudjuk gyakorolni, amennyire átadjuk magunkat az Úr hatalmának. Saját erőből senki sem képes legyőzni a bűnös vonásokat, főleg, ha már régóta ápolgatta és erősítette magában azokat. Valóban a Szentlélek természetfeletti munkájára van szükség az életünkben, ha győzelmet akarunk aratni ezen a téren. „Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, aki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek” (1Kor 10:13).

Olvassuk el újra 2Pt 1:5-9 szakaszát! Milyen utat mutat itt Péter? Mely lépésekkel haladhatunk ezen az úton, főleg ha a kapzsiság és a pénzsóvárság bűnével küzdünk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: