Meglátom, akarom, megszerzem

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETITANULMÁNYUNK: 1Mózes 3:1-6; Ézsaiás 56:11; Máté 13:3-7,

22; 26:14-16; 2Korinthus 8:1-7; 2Péter 1:5-9

„Amely pedig a tövisek közé esett, ez az, aki hallja az igét, de e világnak gondja és a gazdagságnak csalárdsága elfojtja az igét, és gyümölcsöt nem terem” (Mt 13:22).

A pénz és az anyagi javak szeretete sokféle irányból támadhat ránk. Ellen G. White leírja, hogyan akar elejteni bennünket az anyagiasság csapdáival a gonosz. „Menjetek, vegyétek rá őket, hogy vásároljanak földeket, részegedjenek meg a pénztől és a világ gondjaitól! A lehető legvonzóbb fényben tüntessétek fel előttük a világot, hogy itt gyűjtsenek kincseket és csak a földi javakra figyeljenek! Mindent meg kell tennünk azért, hogy az Isten ügyében munkálkodók ne jussanak forrásokhoz, amelyeket ellenünk használhatnának fel! Tartsuk a pénzt a saját sorainkban! Minél több eszközre tesznek szert, annál nagyobb kárt okoznak a mi országunknak, mert elveszik a mieinket. Vegyétek rá őket, hogy jobban érdekelje őket a pénz, mint Isten országának az építése és az általunk olyannyira gyűlölt igazság terjesztése, akkor nem kell félnünk a befolyásuktól! Hiszen tudjuk, hogy minden önző, kapzsi ember a mi uralmunk alatt van, és végül elszakad Isten népétől” (Counsels on Stewardship [Tanácsok a sáfárságról]. 154-155. o.).

Ez a terv sajnos különösen eredményes. Vegyük hát figyelmesen számba a veszélyeket és azt, amit az Isten Igéje mond arról, hogyan kerülhetjük el az efféle lelki csapdákat!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: