TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 1. köt., Budapest, 1999, Advent Kiadó, „Krisztus igazsága a törvényben” c. fejezetből 224-227. o., „Jöjj, keress és találj” c. fejezet, 305-308. o., „Tökéletes engedelmesség Krisztus által” c. fejezetből 343-344. o.; Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház, „Régi és új kincsek” c. fejezetből 83-84. o.

„Noha a törvény nem törölheti ki a bűn büntetését, és minden adósságával megterheli a bűnöst, mégis Krisztus bőséges bűnbocsánatot ígért azoknak, akik megbánják vétkeiket és elfogadják bocsánatát. Isten szeretete gazdagon árad a bűnbánó, hívő lélekre. A bűn bélyege egyedül az engesztelő áldozaton keresztül törölhető ki a lélekből. Nem kisebb áldozatra volt szükség, mint annak halálára, aki egyenlő volt az Atyával. Krisztus munkája – élete, megaláztatása, halála és az elveszett emberért való közbenjárása – naggyá és dicsőségessé teszi a törvényt” (Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 1. köt., Budapest, 1999, Advent Kiadó, 341. o.).

„Krisztus jelleme lép a miénk helyébe, és Isten kegyelmébe fogad bennünket, mintha sohasem vétkeztünk volna” (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely, 47. o.).

„Amikor az apostol úgy fogalmaz, hogy »a törvény cselekedetei nélkül« igazulunk meg, nem a hit és a kegyelem cselekedeteiről beszél, mert aki ezeket végzi, nem hiszi, hogy e tettek révén igazult meg. (A hit tetteivel) a hívő törekszik a megigazulásra (hit által). Az apostol »a törvény cselekedetei« alatt azokat a tetteket érti, amelyekben az önigazult ember bízik, mintha ezek végzése által megigazulna, tehát a saját cselekedeteivel válna igazzá. Más szóval, miközben valami jót tesz, nem az igazságra törekszik, hanem csak dicsekedni akar azzal, hogy saját tettei révén igazzá lett” (Martin Luther: Commentary on Romans. 80. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

„A hetednapi adventisták a reformáció örököseinek, az apostoli evangélium teljessége, világossága és egyensúlya helyreállítóinak és képviselőinek tekintik magukat, és az egyedül hitből való, kegyelem általi megigazulás tanításának bibliai meglátására építkeznek” (Ivan T. Blazen: „Salvation”, Handbook of Seventh-day Adventist Theology. Hagerstown, Md., 2000, Review and Herald Publishing Association, 307. o.). Mi okunk van arra, hogy az itt leírtakat gondoljuk magunkról?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2017. 4. negyedév

Egyedül hit által: a Római levél

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: