Lélek által élni

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 13:4-5; Jeremiás 7:9; Hóseás 4:2;

Máté 22:35-40; Róma 7:14-24; Galata 5:16-25

„Mondom pedig, Lélek szerint járjatok, és a testnek kívánságait véghez ne vigyétek” (Gal 5:16).

Robert Robinson az angol nyelvterületen híressé lett keresztény énekeket írt, pedig nem volt mindig a hit embere. Sokáig nem tudott felülkerekedni az édesapja halála miatt érzett haragján. Lezüllött, részegeskedett. Egyszer mégis meghallgatta a neves prédikátor, George Whitefield beszédét, majd elfogadta az Urat és metodista lelkész lett. Egyházi énekeiben Isten hatalmas kegyelméről írt, mélyen átérezte, hogy mennyi hálával tartozik érte. Az egyik, sokak által kedvelt énekében azt kérte, hogy az Úr vonja magához kóbor szívét.

Egy átírásból viszont már hiányzik a kóbor szív motívuma. A szerkesztő valószínűleg kényelmetlennek érezhette ezt a gondolatot, így inkább Isten imádatáról, szeretetéről és szolgálatáról írt helyette.

A nyilvánvalóan jó szándék ellenére az eredeti szöveg mégis jól bemutatta a keresztény ember küzdelmét. A hívőnek két természete van: a testi és a lelki, amelyek harcban állnak egymással. Bűnös természetünk mindig is húz, hogy „elkóboroljunk” Istentől, de ha hajlandóak vagyunk elfogadni Isten Lelkének vezetését, nem kell megmaradnunk a test kívánságainak a szolgaságában. Éppen ez a lényege Pál e heti üzenetének.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: