A hithez vezető út

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 3Mózes 18:5; Róma 3:1-2, 9-19; 8:1-4;

1Korinthus 9:20; Galata 3:21-25

„De az Írás mindent bűn alá rekesztett, hogy az ígéret Jézus Krisztusban való hitből adassék a hívőknek” (Gal 3:22).

A postagalambokról régóta tudjuk, hogy több száz kilométert képesek naponta repülni, és bámulatos pontossággal érnek célba. Ám még a legjobb postagalambbal is előfordul, hogy elveszíti az irányérzékét, nem tud visszatérni oda, ahonnan elindult. A legsúlyosabb ilyen eset Angliában történt, amikor csaknem húszezer madár (az értékük több volt, mint hatszázezer dollár) nem tért vissza a galambdúcba.

Akár így, akár úgy történt, hogy összezavarodtunk vagy eltévedtünk, bizonyára nem volt kellemes. Ilyenkor félelem és aggodalom tölt el, pánikba is eshetünk.

Igaz ez a lelki élet területén is. Még azután is eltévedhetünk, hogy elfogadtuk Krisztust, talán vissza sem találunk az Úrhoz.

A jó hír viszont az, hogy Isten nem hagyott magunkra! Megmutatta a hithez vezető utat, amit az evangéliumban találunk, és ennek az útnak a törvény is része. Sokan megpróbálják különválasztani a törvényt az evangéliumtól, egyesek kifejezetten ellentétesnek látják a kettőt. Ez azonban tévedés, ami tragikus következményeket vonhat maga után. Törvény nélkül nem lenne evangélium. Valójában nehéz is volna a törvény nélkül megérteni az evangéliumot.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2017. 3. negyedév

A Galáciai levél

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: