HAJNALCSILLAG A SZÍVÜNKBEN

„És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben” (2Pt 1:19). Olvassuk el figyelmesen ezt a verset! Mit mond Péter, ami még ma is olyan fontos a számunkra?

Ahogy másutt (1Móz 1:4; Ézs 5:20; Jn 1:5; Ef 5:8), a Biblia itt is különbséget tesz a világosság és a sötétség között. Péter számára Isten Igéje fényként világított a „sötét” helyen. Ezért mondja olyan egyértelműen, hogy figyeljünk a világosságra és kövessük, „míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben”. Bűnös emberként az elbukott és sötét világban élünk. Isten természetfeletti erejére van szükségünk ahhoz, hogy kivezessen bennünket a sötétségből a világosságra, a világosság pedig Jézusban van.

Péter egy cél felé irányítja az olvasóit. Néhányan úgy hiszik, hogy a „míg nappal virrad” kifejezés Jézus második eljövetelére utal. Bár ez egyértelműen a végső reménységünk, a „hajnalcsillag” szívünkben történő felkelésének gondolata úgy tűnik, hogy sokkal hamarabb bekövetkezik és személyesebbnek is hangzik. A „hajnalcsillag” Jézusra vonatkozik (Jel 2:28; 22:16). A szívünkben való felkelése azt jelentheti, hogy megismerjük Jézust, teljes mértékben hozzá ragaszkodunk és a saját életünkben tapasztaljuk az élő Krisztus valóságát. Jézus nem csak dogmatikai igazság. Fontos, hogy Ő legyen a létezésünk középpontja, a reménységünk és hitünk forrása! Így Péter világos kapcsolatot lát Isten Szavának tanulmányozása és Jézussal, a „hajnalcsillaggal” való megmentő kapcsolat között.

A bennünk világító fénnyel természetes lesz, hogy másoknak is tovább akarjuk adni. „Az egész világot be kell ragyogja Isten dicsőségének az igazsága. A világosságnak minden földet és népet meg kell világítania. Azoknak kell tovább árasztaniuk a fényt, akikhez már eljutott. A hajnalcsillag már felkelt bennünk, tehát a fényét irányítsuk a sötétségben lévők ösvényére” (Ellen G. White: Christian Experience and Teachings of Ellen G. White. 220. o.)!

Hogyan segít egyéni igetanulmányozásunk jobban megismerni Jézust?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: