Emberi kapcsolatok

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 3Mózes 19:18;

Apostolok cselekedetei 5:27-32; 1Korinthus 7:12-16;

Galata 3:27-28; 1Péter 2:13-23; 3:1-7

„Mindenek előtt pedig legyetek hajlandók az egymás iránti szeretetre; mert a szeretet sok vétket elfedez” (1Pt 4:8).

Péter levele korának nehéz társadalmi kérdéseivel is foglalkozik. Például, hogyan éljenek a keresztények az elnyomó és korrupt kormányzat, a pogány Római Birodalom uralma alatt, hiszen a legtöbben közülük oda tartoztak. Mit tanácsol Péter az olvasóinak, és szavai mit jelentenek a számunkra ma?

Hogyan viselkedjenek a keresztény rabszolgák, amikor uraik keményen és igazságtalanul bánnak velük? Bár a modern munkáltató-munkavállaló viszony különbözik az I. századi rabszolgatartó-rabszolga kapcsolattól, Péter mondanivalóját azok is kétségtelenül érteni fogják, akiknek hatalmaskodó főnökük van. Sokatmondó, hogy a keresztények magaviseletének példájaként Péter Jézusra mutat és arra, hogyan reagált a helytelen bánásmódra, mivel ők is hasonlóval találhatják szemben magukat (1Pt 2:21-24)!

Miként viszonyuljon egymáshoz a férj és a feleség, különösen ha olyan alapvető kérdésben nem értenek egyet, mint a hit?

Végül, hogyan viszonyuljanak a keresztények a társadalmi rendhez, még akkor is, ha a társadalmi és/vagy a politikai rendszer határozottan korrupt és szemben áll a keresztény hittel?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2017. 2. negyedév

"Legeltesd az én juhaimat!” – Péter első és második levele

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: