A Szentlélek munkája

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltárok 31:24; János 16:8-11; Róma 5:10;

Zsidók 4:15-16; 1Péter 5:8; 1János 5:12-13

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által” (Róm 15:13, RÚF).

A Szentlélekről és a lelkiségről szóló tanulmányunk végére érve a Lélek egy másik feladatára fogunk összpontosítani, aminek eddig nem szenteltünk figyelmet.

Amikor Jézus kijelentette tanítványainak, hogy visszatér Atyjához, megígérte, hogy elküldi hozzájuk Szentlelkét. „A Vigasztaló pedig a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, az majd mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondtam nektek” (Jn 14:26, ÚRK).

Jézus szerint a Szentlélek parakletos, vagyis „segítő”, „vigasztaló”, „pártfogó”, aki közbenjár értünk. Ugyanakkor e pártfogó másik szerepét is megemlítette: Ő fogja „meggyőzni” a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében (Jn 16:8). Ezen az utolsó héten a Szentléleknek erről a fontos munkájáról beszélünk részletesebben. Azt is tisztázzuk, hogyan kapcsolódik ez a feladata két másik szolgálatához: ahhoz, hogy üdvbizonyosságot és dicsőséges reménységet ad, ami az életünk mozgatója Jézus Krisztus tanítványaiként.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2017. 1. negyedév

A Szentlélek és a lelkiség

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: