A BIBLIKUS IMA ALAPJA: KÉRJÜK ISTENT!

Olvassuk el Mt 7:7 versét! Mielőtt bármit is kapnánk Istentől, kérnünk kell. Miért fontos a kérés, ha Isten egyébként is mindent tud rólunk?

Kérésünkkel kifejezzük vágyunkat és bizalmunkat Isten iránt. Imában közelítjük meg Őt, akitől támogatást és segítséget várunk. Kérésünkkel nyilvánosan is engedélyt adunk neki, hogy tevékenyen lépjen az érdekünkben. Isten akarja, hogy kérjünk tőle. Vágyik rá, hogy elé tárjuk imakéréseinket. Ha nem kérjük, nem kapjuk meg a megígért ajándékokat. „Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik” (Lk 11:9-10).

Olvassuk el Zsolt 66:18, Mk 11:24 és 1Jn 5:14-15 verseit! Isten számára miért nem létezik túl nagy imakérés? Miért jó tudni, hogy Isten bőkezű és szeret bőségesen megáldani? Mi az előfeltétele annak, hogy Isten teljesítse imáinkat?

Valóban mindent kérhetünk Istentől. Egyetlen kérésünk sem túl csekély vagy jelentéktelen számára, de túl nagy sem lehet, amit ne tudna kezelni. Ő mindenható. Hit által igényelhetjük a Bibliában található összes ígéretet, és meg is kapjuk a megígért ajándékot a kezéből, akarata szerint (2Kor 1:20).

Van azért néhány feltétele annak, hogy megkapjuk, amit kérünk. Ha nem vagyunk hajlandóak teljesen átadni magunkat Istennek, és ha kéréseink csak saját önző vágyainkat tükrözik, nem fog válaszolni imáinkra (Ézs 59:1-2). Imáink teljesítésének fontos feltétele, hogy készek legyünk követni Isten akaratát és engedelmeskedni neki. „Megígért ajándékait csak akkor kapjuk meg, ha engedelmeskedünk” (Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1999, Advent Kiadó, 95. o.). Isten igen bőkezű, ennek tudatában bátran mehetünk hozzá. „Istent nem dicsőítjük meg félénk kéréseinkkel, amelyekből érezhető, hogy nem várunk el semmit. Azt szeretné, ha minden hívő kitartóan, teljes bizonyossággal járulna a kegyelem trónjához” (Ellen G. White cikke, Signs of the Times, 1901. augusztus 7.).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: