A Szentlélek és a Lélek gyümölcse

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 5:5; János 15:1-11; Róma 14:17;

1Korinthus 13; Galata 5:22; Efezus 5:9

„De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény” (Gal 5:22-23).

A Lélek gyümölcse a keresztény élet valódi esszenciája. Igaz, hogy Pál apostol egy gyümölcsnek kilenc megnyilvánulási formáját sorolja fel, mégis egy gyümölcsről van szó, amit a maga egységében kell szemlélnünk. A Lélek gyümölcse nem azt fejezi ki, mi mindenre kell az embernek képesnek lennie a lelki ajándékok és talentumok által. Sokkal inkább azt mutatja, hogy az ember Istenért él; elárulja, kicsoda az ember. A Gal 5:22-23 verseiben felsorolt erények jelen vannak Jézus Krisztusban. Tehát a Lélek gyümölcse nem más, mint Jézus Krisztus élete bennünk, ami a Szentlélek hatalma által valósulhat meg.

A Lélek gyümölcse nem olyasmi, amit emberi erőfeszítésünk árán érünk el. Való igaz, hogy akaraterőnk gyakorlása által is kialakíthatunk magunkban némely jó tulajdonságot. Ez azonban korántsem ugyanaz, mint amit a Szentlélek terem meg bennünk! Amit magunktól termünk, az olyan, mint a műanyagból készült gyümölcs az igazival szemben. Távolról gyönyörűnek tűnhet ugyan, de nem fogyasztható. A valódi gyümölcs nem „gyári termék”, hanem kapcsolatból terem. Amikor a Szentlélek Jézushoz vezet az írott Ige által, az Ő jellemzői kezdenek megnyilvánulni az életünkben.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: