TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Nem kérdés, a Szentlélek munkája elengedhetetlen ahhoz, hogy az Úrral tudjunk járni. A munkáját nem látjuk ugyan, de szemlélhetjük hatását a saját életünkben és másokéban. Ha megváltozunk a Jézusba vetett hit által, az csakis a bennünk lakó Szentlélek miatt történik. „Bár maga a szél láthatatlan, de hatásai láthatók, érezhetők. Ugyanígy nyilvánvalóvá válik a Lélek szívben történő munkálkodása az olyan ember cselekedeteiben, aki átérezte a megmentő erőt. Amikor Isten Lelke átveszi az uralmat a szív felett, átalakítja az életet. Az ember elveti a bűnös gondolatokat, lemond a gonosz cselekedetekről; szeretet, alázatosság és béke lép a harag, irigység és összeférhetetlenség helyébe. A bánatból öröm lesz, az arcon égi fény tükröződik” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2010, Advent Kiadó, 134-135. o.). Csodálatos ígéretek ezek, és megszámlálhatatlanul sok ember élete bizonyította már, hogy mennyire valóságosak. A Szentlélek munkája azonban nem azonnali. Nem automatikusan válunk olyanná, amilyenné lennünk kell. A hit és az Úr előtt meghajló élet azt jelenti, hogy harcok követik egymást, újra meg újra át kell adnunk magunkat, megbánva bűnünket, amikor elbukunk. A Szentlélek a mennyei Közvetítő, aki azért dolgozik életünkben, hogy új teremtménnyé tegyen Krisztusban. Ez azonban egy egész élet munkája. Hibáink és gyengeségeink sarkalljanak arra, hogy még teljesebben odaszánjuk magunkat az Úrnak! Ne engedjünk a Gonosznak, annak, amit mindig tenni akar, hogy ezeket felhasználva hátráltasson a keresztényi életünkben! Amikor a bűneinkkel vádol, gondoljunk Jézus áldozati halálára, ami éppen bűneinkért történt! Pontosan azért halt meg értünk Jézus és ajánlja fel kegyelmét, mert bűnösök vagyunk és szükségünk van a kegyelemre.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Hogyan kell a színfalak mögött szolgálni? Mit tanít erről a Szentlélek példája? Vagyis hogyan lehet úgy végezni az Úr munkáját, hogy sokan alig tudnak róla, mert nem látják vagy nem értékelik?

2. Miként emeli fel és helyezi a középpontba a Szentlélek Jézust? Hogyan emelhetjük mi is fel Jézus személyét és szolgálatát anélkül, hogy mi magunk lennénk a figyelem középpontjában? Miért esik ez néha nehezünkre? Hogyan harcolhatunk a természetünkből adódó magamutogatás ellen?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2017. 1. negyedév

A Szentlélek és a lelkiség

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: