A Lélek és az Ige

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltárok 119:160; János 17:17;

1Korinthus 2:9-13; 2Péter 1:19-21

„A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített” (2Tim 3:16-17).

A Biblia a következőt mondja magáról: „A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített” (2Tim 3:16-17). A Szentírás betölti ezt a szerepet, mert Isten Igéje, amit a Szentlélek nyilatkoztatott ki az emberiség számára. A Bibliában a Szentlélek Isten akaratát tárja fel előttünk, és világossá teszi, hogyan éljünk olyan életet, ami kedves a szemében.

A Szentlélek azonban nemcsak a régmúltban, a Biblia keletkezésekor volt tevékeny, hanem ma is sokféleképpen közli velünk Isten Szavát. A legfontosabb talán az, amikor olvassuk az Igét és helyesen értelmezzük. Ehhez van szükségünk a Szentlélekre. Ugyanez az isteni Lélek ébreszti bennünk a vágyat, hogy magunkba szívjuk Isten Szavát és ahhoz szabjuk az életünket. Így munkálkodik a Lélek az írott Igén keresztül, hogy új teremtéssé tegyen bennünket Krisztusban.

Ezen a héten a Szentlélek munkájának azt a területét fogjuk tanulmányozni, ami a Szentíráshoz kapcsolódik.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2017. 1. negyedév

A Szentlélek és a lelkiség

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: