BÉKE

Mindannyian szeretnénk bizonyos célokat elérni. De ha lemondunk ezekről, és hagyjuk, hogy Isten vezessen, békére lelünk. A béke csak akkor jön el, ha együtt munkálkodunk Istennel, hogy bekövetkezzen.

Képzeljük el úgy Isten békéjét, mint szeretetének valódi jelenlétét a világmindenségben! A béke nem csupán nyugalom, hanem emberségünk, tehetségünk, adottságaink vibráló egyesülése. A Szentlélek tükröződése minden egyes emberben. A béke a különbözőségünket megkoronázó egység.

Gyakran gondoljuk, hogy a béke nem más, mint a nézeteltérés hiánya. Pontosabban nem más, mint nézeteltéréseink harmonikus egyeztetése. Amikor mások küszködésére válaszul reményt vagy megoldást kínálunk, sokkal egyetemesebb béke irányába teszünk lépéseket, mint hinnénk.

A legtöbben úgy hisszük, hogy „a jótékonyság otthon kezdődik.” Reméljük, hogy a hozzátartozóinkért cselekedett jó által a jóság szétárad majd, akár a gyűrűk a víz felszínén. És ha az emberek átadják egymásnak az áldást, ez így is van. De egy pillanatra gondoljunk fordítva a tó vizére! Mondjuk, hogy távol az otthonunktól kezdjük, és a gyűrűk befelé, a központ felé mozognak!

Nem bátorítana ez arra, hogy világméretekben gondolkodjunk?

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: