Jób jelleme

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 20:17; Jób 1:1, 8; 29:8-17; 31:1-23;

Máté 5:16; 7:22-27; Efézus 3:10

„Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit” (Jak 2:22).

Miközben a Jób könyvében érintett sok fontos kérdést vizsgáljuk, nem feledkezhetünk el még egy kiemelkedő témáról: magáról Jóbról. Ki volt ez az ember, akiben az Úr annyira megbízott, hogy hűsége és tisztessége kérdésében vitára hívta ki az ördögöt? Ki volt ez az ember, aki nem értette, hogy miért történnek vele a bajok, és bár tudta, hogy nem igazságos, ami vele történik, emiatt haragjának és elkeseredésének is hangot adott, mégis mindvégig hűséges maradt?

Jóbot a könyv legnagyobb részében már azok után látjuk, hogy rászakadt a rengeteg szerencsétlenség, de a történetből sokat megtudunk az élete korábbi szakaszából. Abból, amit a múltjáról megismerünk, hogy milyen ember is volt, jobban megérthetjük, miért maradt hű az Úrhoz még a rettenetes szenvedések között is, mindaközben, amivel Sátán megpróbálta elfordítani Istentől.

Milyen volt Jób? Mit tudhatunk meg az életéről? Hogyan segíthet mindez abban, hogy saját életünkben még hűségesebb követői legyünk az Úrnak?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: