KRISZTUS HALÁLA

Mit tudhatunk meg a következő igékből Jézusról és arról, hogyan kell rátekintenünk?

Gal 4:19

1Jn 2:6

Vitathatatlan, hogy Jézus a minta. Az élete, a jelleme olyan példa, ami felé Isten kegyelméből minden követőjének igyekeznie kell. Ő az egyetlen tökéletes példa arra, hogyan lehet olyan életet élni, amire Isten mindannyiunkat hív.

Jézus azonban nem csak azért jött a földre, hogy példát állítson elénk. Bűnösként nem csupán jellemfejlődésre van szükségünk, megváltói munkája nem csak arra irányul, hogy jobbá tegye a jellemünket és a saját képére alakítson bennünket. Ennél többre van szükségünk. Kell, hogy legyen egy Helyettesünk, aki megfizeti bűneink büntetését. Jézus nemcsak azért jött, hogy Példaképünkként tökéletes életet éljen, hanem hogy azt a halált szenvedje el, amit mi érdemelnénk, és így Isten nekünk tulajdoníthassa az Ő tökéletes életét.

A következő szövegek szerint tehát miért volt szükség Krisztus értünk vállalt halálára? Mk 8:31; Lk 9:22; 24:7; Gal 2:21

Jézusnak azért kellett meghalnia értünk, mert noha a törvény betartása a keresztény életében központi helyet kap, nem menti meg a bűnöst. „A törvény tehát az ígéretek ellen van? Szó sincs róla! Mert ha olyan törvény adatott volna, amely képes életet adni, valóban a törvény alapján volna a megigazulás” (Gal 3:21, RÚF). Ha létezne törvény, ami képes lenne megmenteni a bűnöst, akkor minden bizonnyal Isten törvénye volna az, ám még az sem menthet meg bennünket.

Csakis tökéletes Példaképünk, Jézus tökéletes élete menthet meg, ezért aztán eljött Krisztus, hogy felajánlja magát, „egyetlen áldozattal áldozva a bűnökért mindörökre” (Zsid 10:12, ÚRK).

Milyen eredményeket mutathatunk fel a törvény betartása terén? Ezek szerint miért van szükségünk egy Helyettesre?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: