AZ EMBER FIA

Jób könyvének nyitó fejezeteiben bepillanthattunk a Krisztus és Sátán közötti nagy küzdelem valóságába. Azt tudhatjuk, hogy a harc a mennyben kezdődött, idővel azonban a földön folytatódott (lásd Jel 12:7-12). Jób könyvében hasonló a dinamika: a mennyben kezdődő konfliktus átterjed a földre. Jób számára sajnálatos módon a földön éppen ő került ennek a bizonyos küzdelemnek a középpontjába.

Jób miért panaszkodott Jób 10:4-5 verseiben? Vajon nem volt igaza?

Egyszerű, amit Jób mondott: Te Isten vagy, a világegyetem Ura, a Teremtő. Honnan tudhatnád, milyen emberként élni, elszenvedni azt, ami itt szakad ránk?

Milyen választ kínálnak a következő igék Jób panaszára? Mt 4:2; Lk 2:11; 19:10; Jn 1:14; 1Tim 2:5; Zsid 4:15

Jób panaszára, arra, hogy mivel Isten nem ember, nem is értheti az ember keserveit, teljes választ adott Jézus, amikor emberként a földre jött. Nem veszítette el isteni természetét, mégis teljesen emberré lett, és emberként Ő is éppen úgy tudta, hogy milyen a szenvedés és a küzdelem, mint Jób vagy bármelyik másik ember. Krisztus az evangéliumokban mindvégig emberként áll előttünk, emberként viselte el értünk a szenvedést. Jézus tehát megadta a választ Jób panaszára.

„Krisztus nem csupán tettette, hogy magára vette az emberi természetet. Valóban felvette és abban élt… Nemcsak testté lett, hanem a bűn testének hasonlatosságában lett testté” (Ellen G. White megjegyzése, The SDA Bible Commentary. 5. köt. 1124. o.).

Gondoljunk bele, mit jelent az, hogy felvette az emberi természetet! Ezek szerint tehát mennyire érti meg azokat a küzdelmeinket, amelyekben éppen most benne vagyunk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: