Megtorló büntetés

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 6:5-8; Jób 8:1-22; 11:1-20;

Ézsaiás 40:12-14; 2Péter 3:5-7

„Beleláthatsz talán az Isten titkaiba? Felérhetsz-e te a Mindenható tökéletességéhez” (Jób 11:7, RÚF)?

Az emberi szenvedés problémája még bizonyosan tovább kísérti az emberiséget. Látjuk, hogy „jó” emberek mérhetetlen tragédiáktól szenvednek, miközben gonoszok nem nyerik el méltó büntetésüket ebben az életben. Néhány éve megjelent egy könyv ezzel a címmel: Miért történnek rossz dolgok jó emberekkel? Ez is egy a számos próbálkozás közül, amelyekkel az évezredek során az emberek kielégítő választ akartak találni e problémára. Persze ez a könyv sem adott. Sok más író és gondolkodó is írt a küzdelméről, amit az emberi szenvedés megértésével vívott. Nem úgy tűnik, hogy bárki rátalált volna a helyes válaszra.

Természetesen ez a témája Jób könyvének is, és most tovább boncolgatjuk, hogy miért szenvednek világunkban még olyan „jó” emberek is, mint Jób. A Jób könyve és más írások közötti döntő különbség viszont az, hogy Jób könyve nem a szenvedés emberi perspektíváján alapszik (még ha bőven találkozunk is ezzel benne). Ez az irat a Biblia része, tehát Isten nézőpontjából enged bepillantást a problémába.

A héten azoknak a férfiaknak a további beszédeit olvassuk, akik elmentek meglátogatni a gyötrődő Jóbot. Mit tanulhatunk tőlük, főleg a hibáikból, amelyeket mások is elkövettek, miközben próbálták megfejteni a fájdalom kérdését?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: