AHOL SOK A FÁJDALOM

Miközben Jézus Jeruzsálem, Kapernaum és a kor más városainak utcáit rótta, mindenütt betegek, rokkantak, szegények tömegei gyűltek köré, a Gyógyító köré. Megindította az emberiség szenvedése.

A városokban mindenből több van – több ember, több épület, nagyobb forgalom és több probléma. A gyülekezetek számára ez igazi kihívás. Az evangélium hirdetői nem hunyhatnak egyszerűen szemet a környezetükben a lehengerlő emberi szükségletek felett, és nem koncentrálhatnak csupán az üzenetre, mert ha ezt tennék, az üzenet hitelét ásnák alá. Ha tetteinkből nem tűnik ki az együttérzés, könyörület és reménység, amit amúgy hirdetünk, akkor a szavainknak nem lesz ereje! Nem fogják többre tartani a tömegek figyelméért vetélkedő hangözön egy hangfoszlányánál.

Mi a lényege 2Móz 2:23-25, 6:5, Jób 24:12, Zsolt 12:6, Róm 8:22 verseinek?

Világunk számtalan sebből vérzik, a bűn súlya és szenvedése miatt nyög. Ennek valóságától egyikünk sem menekülhet el.

A sok fájdalom azonban komoly lehetőségeket is teremt a bizonyságtevésre. Viszont óvatosnak kell lennünk. Amikor az a kérdés, hogy a jó szomszédi viszony tekintetében milyennek tartják a gyülekezetet a kívülállók, fontos érteni, mi a különbség a közösségi összejövetelek, alkalmak, valamint a folyamatos szolgálat között, amelyek célja a tényleges szükségletek biztosítása. A környékbeliek másként tekintenek arra a gyülekezetre, amelyik évente egyszer, ünnepek idején ételt ad a családoknak, mint arra az adventista gyülekezetalapításra, amelyik egy nagyvárosban működik.

Mit is tesz pontosan az a gyülekezet? Egy közösségi házban működik, méghozzá naponta. Az emberek minden reggel bemehetnek és meleg reggelit kapnak! Pedig a gyülekezet nem is nagy, úgy hetvenöt tagja van, viszont maradéktalanul elkötelezték magukat, hogy városi környékükön enyhíteni fogják a szomszédságukban élők szükségleteit. Nagyszerű munka, de elkötelezettséget és a rászorulók iránti kötelességtudatot igényel.

Képzeljük csak el, milyen hatása lenne a környezetre, ha minden gyülekezetünk tenne valamit a környékükön bizonyára hallatszó panaszkiáltásokra válaszul!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: