Városi misszió a végidőben

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 2:23-25; Mt 13:3-9, 18-23;

János 15:12-13; Apostolok cselekedetei 18:1-28; 2Péter 3:9

„És igyekezzetek a városnak jólétén, amelybe fogságra küldöttelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek” (Jer 29:7).

A hármas angyali üzenet felszólít az evangélium hirdetésére „minden nemzetségnek és ágazatnak, és nyelvnek és népnek” (Jel 14:6). Tehát az üzenetet mindenhová el kell vinni, ahol emberek élnek. És mivel ma igen sokan élnek városokban, azokba is el kell mennünk.

A városi missziómunka égető szükségességére 2007-ben terelődött komolyabban a figyelem. Az ENSZ statisztikusai közzétették, hogy a feljegyzések szerint a történelemben ekkor fordult meg az arány: attól fogva a világ népességének a többsége városokban él. Mára a városi misszió a hetednapi adventista missziós stratégia központi kérdése lett.

Számos országban az adventista missziómunka jóval eredményesebbnek bizonyult a nagyvárosoktól távol, a kisvárosokban, falvakban, mint a városokban. Felmérések igazolják, hogy a főbb nagyvárosokban az emberek többsége még soha nem is hallott a Hetednapi Adventista Egyházról, így a „hármas angyali üzenetről” sem tudnak semmit.

Ebből következően egyértelmű, hogy ha el akarjuk érni a világot, el kell érnünk a nagyvárosokat.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: