MEGNYERNI AZ EMBEREK SZERETETÉT

Népünk annyi világosságot kapott az Úrtól! Ez nem csak teológiai kérdésekben mutatkozik meg, mint pl. a kereszt jelentőségének, a szentély tanának, a holtak állapotának, a szombatnak és a nagy küzdelemnek a megértése, amelyek önmagukban is hatalmas áldást jelentenek. Az egészség és a gyógyulás tekintetében nyert világosságra gondolva különösen elmondhatjuk, hogy bőven van mit felajánlanunk a környezetünkben élőknek.

Az egészségügyi üzenet valóban nagyszerű találkozási pont lehet számunkra, aminek a révén felvehetjük a kapcsolatot a környezetünkkel. Hiszen az egészséges élet még azoknak is fontos, akik (legalábbis eleinte) semmi érdeklődést nem tanúsítanak a hitelveink iránt. Nagyszerű alkalom ez arra, hogy továbbadjuk, amit kaptunk! Jézus így szólt: „És valakinek sokat adtak, sokat követelnek tőle; és akire sokat bíztak, többet kívánnak tőle” (Lk 12:48). Vitathatatlan, hogy sokat kaptunk.

Mit mondott népének az Úr 5Móz 4:1-9 szakaszában? Hogyan vonatkozik ma ránk az ebben a részben megfogalmazott elv? Hiszen az Úr azt mondta, hogy engedelmeskedni kell mindannak, amit megparancsolt.

Néhány éve az egyik hetednapi adventista gyülekezet egy kérdést kezdett fontolgatni: Vajon hiányozna a gyülekezetük a környékbelieknek, ha az egyik éjjel eltűnne? A válasz egyszerű volt: Nem, senkinek nem hiányoznának. A környéken nem bíztak bennük.

A gyülekezet tagjai nem örültek ennek, így a falak építéséről áttértek a hídépítésre. Nagyon vigyáztak, nehogy engedményeket tegyenek a hitük terén, miközben elkezdtek együttműködni bizonyos szervezetekkel, amelyek már tevékenyen végezték Isten munkáját. Folyamatosan bekapcsolódtak e szervezetek munkájába, nemcsak egy-egy feladatra, hanem hosszantartó programokba, amelyek áldást jelentettek a környékbelieknek. Hamarosan meg is változott a környezet viszonyulása a gyülekezethez.

Milyen kapcsolat fedezhető fel ApCsel 2:42-47 szakasza szerint a gyülekezet növekedése és aközött, hogy az egész nép előtt kedvességet találtak (lásd 47. vers)? Mit tartott értéknek az őskeresztény gyülekezet? Hasonlítsuk össze ezzel azt, amit a saját gyülekezetünk fontosnak tart!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: