KÉNYES EGYENSÚLY

Egy afrikai országban igen gyorsan fejlődik a Hetednapi Adventista Egyház. Mi a titkuk? Az egyház vezetői megállapították, hogy a növekedés szoros kapcsolatban áll a gyülekezeti tagok önzetlen, feltétel nélküli szolgálatával. Az ország elnöke is értesült arról, hogy általános bizalom alakult ki az egyház iránt. Ezért ő is részt vett egy nagy, adventista közszolgálati gyűlésen, és személyes köszönetét fejezte ki a tagoknak.

Ám Krisztus követőiként különös körültekintéssel kell eljárnunk! Jézushoz hasonlóan fontos nekünk is elnyerni az emberek bizalmát, de ezt a bizalmat Jézus felé kell terelnünk. Mi csupán csatornák vagyunk. Ránk nézve az emberek Krisztusból látnak meg valamit, legyen az önzetlenség, szeretet, gondoskodás, mások érdekében vállalt önmegtagadás, ami miatt vonzódnak hozzánk. Mivel azonban mindannyian bűnös emberek vagyunk, ha alaposan megnéznek minket, talán nem minden fog nekik tetszeni bennünk, amit látnak. Éppen ezért kell folyamatosan Jézus felé irányítani a tekintetüket, mert egyedül benne bízhatnak meg maradéktalanul. Emberként előbb-utóbb mindannyian okozunk csalódást.

Mi mindenről kellett Pálnak szót ejteni a korinthusi gyülekezet előtt (1Kor 3:1-9; 5:1)? Milyen lehetett ezeknek az embereknek a bizonyságtétele, ha meghívtak másokat a gyülekezetükbe, akik idővel szintén észrevették mindazt, amire az apostol utalt?

Természetesen nem kell arra várnunk, hogy tökéletesek legyünk mi magunk vagy a gyülekezetünk, mielőtt segíteni kezdenénk. Ugyanakkor törekedjünk arra, hogy lehessen ránk számítani, megbízni bennünk bizonyos fokig. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha Jézus példáját követve hűségesen és szorgalmasan igyekszünk gondoskodni az emberekről. A gyülekezeten belüli viták és harcok többsége kétségkívül gyorsan elülne, ha a tagok kizárólag a környezetük szükségleteivel törődnének, méghozzá krisztusi szeretettel.

Ha rendszeresen jönnek vendégek a gyülekezetünkbe, mit látnak? Milyen a gyülekezetünk bizonysága?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: