TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó, „Példaképünk” c. fejezet, 13-18. o.; Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó, „Lévi-Máté” c. fejezet, 220-228. o.

A gyülekezet missziója a világ felé irányuljon, ne csak önmaga felé! A másokért végzett szolgálat céljából szerveződött az egyház.

Jézus nagyszerűen mozgott az emberek között, Ellen White pedig arra utal, hogy ma Isten egyházának hasonlóan kell fellépnie. Az egyház tagjai legyenek olyanok, mint a só, aminek át kell hatnia az egész környezetet.

„Itt nincs olyan felhívás, hogy aludjunk téli álmot, nyulaknak evangelizálva a pusztában. Az Úr prófétája egészen felkavaró felhívást közöl: forgolódjunk úgy az emberek között, ahogyan Jézus tette – a visszataszító, szegény és elveszett emberek között. Jézus a bűnösök barátja volt. Részt vett az összejöveteleiken, találkozott velük ott, ahol éppen voltak. Ő soha nem tett engedményeket a hit terén, de szívesen időzött bűnös emberek társaságában. A bűnösök érezték magukat a legjobban mellette, miközben az úgynevezett szentek érezték magukat közelében a legkényelmetlenebbül. Ő azonban nem figyelt erre, mert helyes fontossági sorrendet követett. Azért jött, hogy megmentse a bűnösöket. Ez volt a küldetése, és ennek kell a mi missziónknak is lennie, még ha néhány szentet ezzel meg is haragítunk… Az adventisták túl sokáig szigetelték el magukat biztonságot nyújtó kikötőkben és gettókban, mintha a világ többi része nem is létezne. Ennek az időnek vége. Nem tehetjük meg, hogy tovább hitehagyásban éljünk, nem vehetjük ehhez többé a bátorságot! Itt az idő, hogy egyénenként és egyházként is belépjünk a környezetünkbe” (Russell Burrill: How to Grow an Adventist Church. Fallbrook, Calif., 2009, Hart Books, 50. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszéljük meg a fentebb taglalt gondolatot, miszerint „hitehagyásban” élünk, ha elszigeteljük magunkat! Vajon túl erős volna ez a megfogalmazás, vagy inkább nagyon is helytálló?

2. Fontos, hogy a szolgálat miatt az emberek között legyünk. Ebben a helyzetben miért olyan fontos a gyülekezet családjának a támogatása, miért nem hagyhatjuk figyelmen kívül? Miért kell tudnunk, hogy kötelességünk számot adni a tetteinkről?

3. Beszélgessünk még arról, hogy gyülekezetek több energiát fordítanak a belső ügyek körüli perlekedésre, mint a missziómunkára! Hogyan kerülhetjük el ezt a végzetes csapdát?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: