Jézus az emberek között élt

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltár 51:19; Máté 1:22-23; 9:10-13;

Lukács 15:3-24; János 1:14; Filippi 2:13-15; 1János 2:16

„A vámszedők és a bűnösök mind igyekeztek Jézushoz, hogy hallgathassák. A farizeusok és az írástudók pedig zúgolódtak, és azt mondták: Ez bűnösöket fogad magához, és velük együtt eszik” (Lk 15:1-2, ÚRK).

Egy gyülekezet diakónusa havonta kisbusszal vitte a fiatalokat egy idősek otthonába, hogy ott istentiszteletet tartsanak. Az első alkalommal, miközben a fiatalok a programot vezették, egy tolószékes, idős férfi megfogta a diakónus kezét és el sem engedte, amíg véget nem ért az istentisztelet. Minden hónapban ugyanez történt, míg egy nap a tolószékes férfi nem volt ott. Az gondozók elmondták, hogy félő, már nem éli meg a reggelt. A diakónus bement a szobájába, megfogta a kezét és imádkozott, hogy az Úr adjon neki örök életet. Ekkor az öntudatlannak tűnő férfi erősen megszorította a diakónus kezét, aki ebből megértette, hogy a bácsi hallotta az imát. Amint könnyes szemmel kilépett a szobából, véletlenül beleütközött egy nőbe, aki megszólította: „Én vagyok a lánya. Az édesapám várta magát. Azt mondta, hogy »Jézus havonta egyszer eljön és megfogja a kezem. Nem akarok addig meghalni, amíg még egyszer meg nem fogom a kezét«” (The Least of These című video alapján).

A kereszténység lényege, hogy „Jézussá” váljunk valaki számára. A következő néhány tanulmányban Jézus szolgálati módszerének különböző oldalaira összpontosítunk, és arra, hogyan valósulhat meg ez a szolgálat a gyülekezet életében.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: