A GYÜLEKEZET MINT ÉLETFORRÁS

„Ahová csak eljut ez a folyam, élni fog ott minden élőlény, amely mozog. Nagy bőségben lesznek ott halak… Élni fog ott minden, ahová csak eljut ez a folyó” (Ez 47:9, ÚRK).

Ezékiel próféciája azt szemlélteti, hogy élet lesz mindenütt, ahová az Isten templomától eredő folyó vize elér. A 10. vers pedig még nagyobb csodálkozásra késztet: Egyszer csak hirtelen halászok vetik ki a hálóikat és sok halat fognak annak a víznek a partjain, amiről köztudott volt, hogy nincsenek benne halak, mert semmi nem élt meg benne. Az egészben az a lényeg, hogy az Isten népén keresztül ható isteni erőnek köszönhetően élet lehet ott, ahol azelőtt semmi nem élt meg.

„Ahol Isten munkálkodik, ott nincs reménytelen helyzet, nincs az embereknek olyan csoportja, akiket ne érhetne el a megváltás, a boldogtalan múlt örökségének nem kell többé kárhoztatnia, a jövő felszabadult a csüggedés alól” (The Interpreter’s Bible. Nashville, 1956, Abingdon Press, 6. köt. 328. o.).

Isten csodálatos kegyelme olyan dolgokra képes minden készséges, elfogadó ember esetében, amelyek láttán csak ámulunk. Itt újból találkozunk az evangélium üzenetével. Isten képes felhasználni bennünket arra, hogy általunk reménységet adjon a csüggedőknek, elkeseredetteknek, azoknak, akik kiszáradtak, haldokolnak – úgy lelki, mint fizikai értelemben.

Hasonlítsuk össze Ez 47:12 és Jel 22:1-2 verseit! Mit tudhatunk meg ebből a két szakaszból azoknak a végső sorsáról, akiket Jézus meggyógyított, akiknek az életét teljessé tette egyháza által?

Egy nap majd az új földön él Isten népe – beleértve a környékbelieket is, akiket a gyülekezeti tagok önzetlensége révén az Úr meggyógyított, felélesztett. Ott egy másik folyó lesz, ami Isten trónjától ered. Ott nem lesz sivatag, sem szárazság, sem halál. Amíg azonban erre a boldog időre várunk, Isten azt akarja, hogy minden gyülekezet olyan hely legyen, amelyből a környezet számára is gyógyulás és az élet bősége fakad. Rajtunk keresztül akar munkálkodni, hogy a sivatagokat, mélységeket és területünk „Holt-tengereit” élettel töltse meg, átformálja, bőséges életet hozva nekik Jézusban (Jn 10:10). Pontosan ez az adventi üzenet dióhéjban!

Ezékiel 47. fejezetéhez hasonló üzenetet közvetített Ám 5:24 verse is. E kép szerint mi a gyülekezetünk szerepe a környezetben? A gyakorlatban hogyan lesz érzékelhető, ha a gyülekezetünk gyógyító folyóként hat?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: