Igazság és kegyelem az Ószövetségben, 2. rész

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 61:1-11; Ezékiel 37:1-14; 47:1-8;

Máté 5:16; Efézus 2:10; Jelenések 22:1-2

„Élni fog benne mindenféle élőlény, csak úgy nyüzsögnek majd, és ahová csak eljut a patak, igen sok hal lesz. Eljut oda ez a víz, és meggyógyul. Élni fog benne minden, ahová csak eljut a patak” (Ez 47:9, RÚF).

Az 1950-es években, az 1960-as évek elején még virágzott egy környék, de az 1960-as, ’70-es évek fordulóján már majdhogynem háborús övezetre emlékeztetett. A legtöbb család elköltözött, hátrahagyva lelakott, üres házaik sorát, kiégett lakásaikat. A vállalkozások is egymás után kivonultak a környékről, ezért aztán teret hódított a drog és a bűnözés, amitől csak tovább romlott a helyzet abban a negyedben.

1986-ban egy keresztény család a kényelmes, kertvárosi otthonából a nyomott, lezüllött környékre költözött. Egy másik városból való lelkész is csatlakozott hozzájuk. Helyrehoztak két kiégett házat, aztán beköltöztek. A két család elég sok időt töltött az utcákon, megismerkedtek a környékbeliek csoportjaival, összejártak azokkal, akik még ott maradtak. Isten őket használta fel arra, hogy egy gyülekezetet alapítson, ami által gyógyulást és átalakulást kezdett el a szinte kihalttá vált környéken. Munkájuk és hatásuk még ma is tart, igen sok ember életén változtattak.

Istennek van mondanivalója egyháza számára az ilyen „reménytelen” helyzetekkel kapcsolatban! E heti tanulmányunkban tovább „hallgatjuk” az ószövetségi hangok kórusát, amelyek arra hívják Isten népét, hogy mutassák be a világnak Uruk jellemét, jóságát.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: