TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Isten képének helyreállítására vonatkozó igehelyek: Róm 8:29; 2Kor 3:18; 5:17; Kol 1:15; 3:9-11

Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó, „A teremtés”, „Kísértés és bukás”, valamint „A megváltás terve” c. fejezetei, 18-44. o.

Arra hívott el Isten, hogy másokért, mások javáért munkálkodjunk, igyekezzünk felhívni az emberek figyelmét a Jézus által kínált remény és helyreállítás ígéreteire. Az Úr sokféle módon tud rajtunk keresztül is tenni ennek érdekében. Vannak olyan gyülekezetek, amelyek a környékükön élők számára fizikai helyreállítást kínálnak, egészségügyi programokat és szolgálatokat. Az egyház kórházi és klinikai hálózata is ugyanezt a célt szolgálja. Mentális segítség nyújtható tanfolyamok által, amelyekkel felkészíthetjük ismerőseinket, hogy meg tudjanak birkózni a különböző élethelyzetekkel. A gyülekezetek nyithatnak vagy támogathatnak iskolákat, indíthatnak tanfolyamokat, de tarthatnak még pl. korrepetálást, végezhetnek mentorálást, pszichológiai tanácsadást is. Az egészséges, teljes életet keresve a környékbeliek közül sokan felismerik majd, hogy lelki és erkölcsi gyógyulásra szintén szükségük van, még ha először nem is gondoltak erre. Valójában Isten képe helyreállításának ez meghatározó része (lásd Ef 4:22-24). Az egyháznak sajátságos helyzete és képessége van a lelki igények kielégítésére, sokkal inkább, mint bármely szekuláris, társadalmi és egészségügyi szervezetnek.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Említsük meg, hogy mit tesz a gyülekezetünk a környékbeliek fizikai, mentális és lelki gyógyulása érdekében! Beszélgessünk arról a csoportban, hogyan lehetne bővíteni a gyülekezet szolgálatát ezen a téren!

2. Mit értünk a fizikai helyreállítás fogalma alatt? Hiszen bármivel is segítsünk az embereknek visszanyerni az egészségüket, az Úr visszajöveteléig mindenkire hatnak a betegségek, mint ahogy az öregedés is. Miért bizonyítja ez is, hogy csak Jézus visszajövetele után várhatjuk a teljes helyreállítást?

3. Beszélgessünk arról, hogy már most elkezdődik bennünk Isten képének a helyreállítása! Mit jelent ez? Hogyan történik? Hogyan győződhetünk meg arról, hogy fejlődünk-e ezen a téren? Miért kell helyes képet alkotnunk Istenről ahhoz, hogy a helyreállítás végbemehessen bennünk? Miként kerülhetjük el a csüggedést, ha nem haladunk úgy, ahogyan szerintünk kellene?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: