Teljes helyreállítás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:26-27; 3:8-19; 5Mózes 6:5;

Márk 2:1-12; János 10:10; Galata 4:19; Jakab 4:4

„Megteremtette tehát Isten az embert a maga képére; Isten a maga képére és hasonlóságára teremtette: férfiúvá és asszonnyá teremtette őket” (1Móz 1:27, ÚRK).

Az embernek csak körül kell nézni a világban, a környezetében, önmagára kell tekintenie, hogy meglássa, mi a helyzet. Mi is? Az, hogy valami rettenetesen elromlott. Ezt nevezik bukásnak, bűnnek, lázadásnak vagy nagy küzdelemnek.

Viszont jó hír, hogy ez az állapot nem lesz állandó, nem tart örökké. Jézus eljött és meghalt a világ bűneiért, sőt megígérte, hogy majd visszajön. Amikor pedig elérkezik, semmi nem marad meg, ami ehhez a világhoz tartozik, hanem kezdetét veszi egy új ország, Isten örök országa. „Ezeknek a királyoknak az idejében támaszt az egek Istene egy birodalmat, amely nem pusztul el soha, és ez a birodalom más népre nem száll át, hanem szétzúzza, és véget vet azoknak a birodalmaknak, ő maga pedig örökké fennmarad” (Dán 2:44, ÚRK).

Micsoda helyreállítás lesz! Csakhogy nem kell a második adventig várnunk a helyreállítás kezdetéig! Aki Krisztusban van, új teremtéssé lett (2Kor 5:17), és Isten eleve elrendelte, hogy most Jézus „képmásai” (ÚRK) legyünk (Róm 8:29). Ő elhív és erőt is ad, hogy egyházaként mások helyreállításáért is tehessünk.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: