Zsidók és pogányok Ura

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 3:14; Ézsaiás 29:13; Máté 14:1-21,

22-33; 15:1-20, 21-28

„Én, az ÚR hívtalak el igazságban. Fogom a kezedet, megőrizlek, és általad leszek szövetségben a néppel, és világosság leszel a nemzetek [pogányok] számára” (Ézs 42:6, ÚRK).

Mt 15:24 versében Jézus kijelenti: „Én csak az Izráel házának elveszett juhaihoz küldettem” (ÚRK). Minden vitán felül áll, hogy Jézus emberi testben végzett szolgálata leginkább a zsidók felé irányult. Azonban a Biblia azt mutatja, hogy nem a zsidó nép volt az egyetlen, amelyre Isten gondot viselt. Azért választotta ki Izrael népét, hogy rajtuk keresztül nyerjen áldást a föld minden népe. „Így szól Isten, az ÚR, aki az egeket teremtette és kifeszítette, aki kiterjesztette a földet és ami belőle sarjad, aki leheletet ad a rajta lakó népnek és lelket a rajta járóknak: Én, az ÚR hívtalak el igazságban. Fogom a kezedet, megőrizlek, és általad leszek szövetségben a néppel, és világosság leszel a nemzetek számára. Hogy megnyisd a vakok szemét, hogy kihozd a tömlöcből a foglyokat és a fogházból a sötétben ülőket” (Ézs 42:5-7, ÚRK). Isten Izraelen keresztül, illetve a közülük felemelkedő Messiáson keresztül nyújtja ki a kezét a világ felé. Ezen a héten néhány példát láthatunk az Úr más népek között végzett missziójából.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: