További tanulmányozásra:

Ki ne lenne tisztában közöttünk a nagy küzdelem valóságával? Ismerjük ezt a háborút, hiszen nap mint nap érezzük hatásait. Bukott és elátkozott világban élünk, amely tele van szorongással és fájdalommal, ahol a kígyó hatalma nemcsak egyetlen fára korlátozódik a kert közepén, hanem az egészet elborítják a kígyók. Világunk zsong a kísértés hangjaitól, amelyek minden lehetséges módon körülvesznek bennünket, és amelyek oly könnyen kelepcébe csalnak mindenkit, aki nem elég kitartó a hitben és az imában. Nem véletlenül figyelmeztet Jézus: „Vigyázzatok és imádkozzatok!”, nehogy csapdába essetek, amelyekből oly sok vár ránk. És minden csalás és ámítás között talán az a legveszélyesebb a keresztény számára, ha elhiszi ezt a hazugságot: „Amikor engedsz a kísértésnek, már túl távol kerültél. Bármilyen kegyelmes is az Isten, ezek után nem fogad vissza a karjaiba.” Ki ne hallott volna már ilyen halk hangot egyszer vagy másszor a fülében suttogni?! Bizonyos értelemben igaz is: amikor kísértésbe esel, akárcsak egyszer is, túl messzire mentél ahhoz, hogy önmagadtól visszatalálj. Éppen ezért jött Jézus, ezért győzött értünk, ott, ahol mi mindannyian elbuktunk, ezért ajánlotta fel a diadalát számunkra. Erről szól az egész evangélium. Jézus megtette értünk a nagy küzdelemben azt, amit magunkért sosem tudtunk volna megtenni. Ugyanakkor nekünk kell dönteni, naponta, óráról órára, percről percre, hogy az Ő oldalára állunk, engedelmeskedünk a szavának, élünk győzelme ígéreteivel. Krisztus mindent biztosított számunkra, ami kizárólag az Ő érdemei által a mienk, a Kezesünk is lett.

Beszélgessünk róla!

1. Milyen fizikai valóságok léteznek körülöttünk, amelyeket mégsem érzékelünk közvetlenül az érzékszerveinkkel? Ezt tudva hogyan fogadhatjuk nyitottabban olyan erőknek és hatalmaknak a létezését, amelyeket egyébként nem látunk? A láthatatlan valóság elfogadása miként segít megérteni a nagy küzdelem valóságos voltát?

2. Sok keresztény nem hisz a nagy küzdelemben, sőt elképzelése sincs róla. Milyen okai lehetnek ennek? Milyen érveket hozhatnak fel a nagy küzdelemmel szemben, és hogyan felelnél rájuk? Ha beszélni szeretnél valakinek a nagy küzdelemről, melyik igére utalnál?

3. Mit válaszolnál arra a kérdésre, hogy miért vagyunk még mindig itt, annyi idővel Jézusnak a kereszten aratott győzelme után? Miért nem jött még vissza az Úr halála, feltámadása és mennybemenetele után, hogy egyszer és mindenkorra véget vessen a gonosznak?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: