„Kelj fel, és járj!” Hit és gyógyítás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 3Mózes 13:44-50; Dániel 7:7-8; Máté 8; 9:1-8;

János 10:10; 1János 1:9

„Mert mi könnyebb, ezt mondani-é: Megbocsáttattak néked a te bűneid; vagy ezt mondani: Kelj föl és járj” (Mt 9:5)?

Ha össze kellene írnod, mitől félsz az életben a legjobban, miket vennél be a listádba? A legtöbbünk listája biztosan tartalmazná egy családtag halálától, esetleg a saját halálunktól való félelmet. Mindez persze nagyon is érthető, ugyanakkor igen földhöz ragadt, hiszen csupán a földi életünket veszi számításba. Csakhogy biztosan ezek a legfélelmetesebb dolgok az életünkben, például a földi élet elvesztése, miközben egyébként sem tart olyan soká az egész?

Ha Isten készítene hasonló listát, biztosak lehetünk benne, hogy előkelő helyre kerülne benne a családtagjaink és a saját örök életünk elvesztésétől való félelem. Kétség sem férhet hozzá, hogy Isten törődik fizikai betegségeinkkel és halálunkkal, de legjobban a lelki betegségeink és az örök halál foglalkoztatja. Habár sok embert meggyógyított itt a földön, sőt, halottakat is támasztott fel, mindez mégis csak ideiglenes megoldás volt. Végül mindannyian meghaltak, így vagy úgy. Kivételt csupán azok a szentek jelentettek, akiket Jézus feltámasztott a saját feltámadásakor (lásd SDA Bible Commentary. 5. köt., 550. o.; Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1990, Advent Kiadó, 786. o.). Annak ellenére, hogy minden miértünk történik, a megváltás tervében nem kerülhetjük ki a földi betegségeket és a földi halált. Ezzel együtt vegyük számba, milyen sok gyógyítási történetet ismerünk, mind fizikálisan, mind mentálisan, és gondoljuk át, milyen fontos tanulságokra juthatunk általuk a hittel kapcsolatban!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: