TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„A bűn miatt nemcsak az ember, hanem a föld is a gonosz uralma alá került, és a megváltási terv által kell helyreállítani. A teremtéskor Isten Ádámot tette meg a föld urának, ám amikor engedett a kísértésnek, Sátán hatalmába került, és a föld feletti uralma átszállt legyőzőjére. Így lett Sátánból »e világ istene«. Bitorlóként szerezte meg a föld feletti uralmat, amit Isten eredetileg Ádámnak adott. Azonban Krisztus az áldozatával megfizette a váltságot a bűnért, ezzel nemcsak az embert váltja meg, hanem visszaszerzi az elveszített uralmat is. A második Ádám mindazt helyreállítja, amit az első Ádám elveszített” (Ellen G. White: The Signs of the Times. 1908. nov. 4.). Ennek ellenére, ha körülnézünk a világban, könnyen elfeledkezhetünk arról, hogy Sátán legyőzött ellenség, akinek „kevés ideje van” (Jel 12:12). Gonoszság, halál és szenvedés uralkodik a földön, pedig Krisztus megígérte, hogy tettei által ezek mind megszűnnek majd. Ha tehát nem is vagyunk egészen biztosak benne most, akkor is tudnunk kell: ezeket az ellenségeket nem az törli majd el, amit emberek tehetnek. Az ember képes lenne teljesen elpusztítani a földet és rajta minden élőt, ami valószínűleg be is következne, ha elegendő idő volna rá, és Isten nem tartaná ettől vissza. A megígért változásokat csakis Isten természetfeletti ereje hozza majd el, mi magunk bizonyosan nem oldhatjuk meg a problémákat.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. „Az egyház gyenge és hiányosságokkal küzd, folyamatosan figyelmeztetni és tanácsolni kell, mégis ráirányul Isten legfőbb figyelme. Isten a kegyelmével hat az emberi szívre, és a jellem olyan mértékű átalakulását éri el, ami csodálattal tölti el az angyalokat, ezért örömüket dicsérő énekekkel fejezik ki. Örülnek a gondolatnak, hogy a bűnös, tévedő emberek megváltozhatnak” (Ellen G. White: The Advent Review and Sabbath Herald. 1903. jan. 20.). Soroljunk fel néhány példát arra, hogyan változunk meg annak hatására, amit Jézus tesz értünk és bennünk!

2. Hogyan mutatkozik meg a nagy küzdelem az egyházon és a gyülekezeten belül? Milyen kérdések osztanak meg, gyengítenek vagy gátolják, hogy végezzük, amire Isten elhívott? Hogyan hozhatunk gyógyulást, mit tehetünk az egységért, amikor az emberek nem értenek egyet azzal, amit mi lényegesnek hiszünk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 1. negyedév

Lázadás és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: