Pál írása a lázadásról

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Róma 5:12-21; 1Korinthus 3:12-17; 12:14-26;

15:12-18; Efezus 6:11-17

„Amikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül az az ige, amely meg van írva: a diadal elnyelte a halált” (1Kor 15:54, ÚRK).

Pál bőséggel írt a nagy küzdelem témájáról. Az apostol hitt Sátán létezésében, mint ahogy fortélyos és halált hozó tetteinek valóságában is. Számos helyen figyelmeztetett Sátán „ravaszságára” (Ef 6:11), megtévesztő csalásaira (2Kor 11:14), sőt természetfeletti erejére is (2Thessz 2:9).

Aki viszont olvasta Pál írásait, tudja, hogy mindig is Krisztusra és végső, értünk kivívott győzelmére helyezte a hangsúlyt. Még ha Sátánnak volt is némi sikere, aratott is győzelmeket az évszázadok során Isten szövetséges népe felett, Jézussal szemben végképp alulmaradt. Jézusban beteljesedett minden szövetségi ígéret, ami biztosítja az üdvösséget mindenkinek, legyen akár zsidó, akár pogány, aki hittel és engedelmességgel igényt tart rá. Krisztus hűsége miatt biztos, hogy Sátán majd megsemmisül (Zsid 2:14) és a nagy küzdelemnek is vége szakad.

Ezen a héten néhány képpel és hasonlattal foglalkozunk, amelyeket Pál a küzdelem valóságának érzékeltetésére használt. Bemutatta a kozmikus harcban vergődő egyháznak, a hívők közösségének, hogyan éljünk és működjünk együtt a közösség egészéért.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 1. negyedév

Lázadás és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: