TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Amíg Jézus itt volt a földön, testben, ördögöket űzött (Lk 6:18), reményt adott a reménytelenségben élőknek (20-23. versek), bemutatta az embereknek, hogyan éljék meg az Isten szerinti agapé szeretetet (27-49. versek), meggyógyította a százados szolgáját (7:2-10), feltámasztotta egy özvegyasszony meghalt fiát (12-16. versek), lecsendesítette a vihart (8:22-25), megszabadította a gadarai ördöngöst (26-39. versek), meggyógyította a tizenkét éve vérfolyástól szenvedő nőt (43-48. vers), feltámasztotta Jairus meghalt kislányát (41-42. és 49-56. versek), sőt a már négy napja halott Lázárt is újból életre keltette (Jn 11:39-44). Persze ennél még sokkal többet is tett, de az emberek ennek ellenére küszködtek azzal, hogy elfogadják. „Még Krisztus tanítványai is csak lassan tanultak és értették meg a dolgokat. Noha szerették Őt és tisztelték jellemét, ingadozott a hitük azt illetően, hogy valóban Ő-e az Isten Fia. Gyakran utaltak az atyák hagyományaira és folyton félreértették beszédeit, ami szintén azt mutatja, hogy mennyire nehezen tudtak megszabadulni a babonaságtól” (Ellen G. White: Manuscript Releases. 18. köt. 116. o.). A hit Isten ajándéka, de ezt az ajándékot az ember elutasíthatja, mégpedig azért, mert amint hallottuk a figyelmeztetést, Sátán valóban létezik, mint ahogy a nagy küzdelem is, és az ellenség mindent megtesz, hogy kételyeket és hitetlenséget ébresszen bennünk. Az üdvösséget Krisztus értünk vállalt tetteibe vetett hit által találjuk meg. Sátán tudja ezt, és éppen ezért mindent megtesz, hogy elfordítson a hittől. Szerencsére – és erre mindig emlékeznünk kell! – Jézus összehasonlíthatatlanul hatalmasabb, mint az ördög, és ha belé kapaszkodunk, Sátán nem győzhet le.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mit válaszolnánk annak, aki megkérdezné: „Ha Jézus valóban erővel bír a természet világa felett, akkor miért hal meg annyi ember, még keresztény is a katasztrófákban?” A nagy küzdelem valósága hogyan illeszkedik a válaszba?

2. Soroljunk fel néhány okot arra, hogy miért hiszünk Jézusban és abban, amit a Biblia mond róla! Miért különösen fontos mindig észben tartani ezeket az érveket? A számtalan, nyomós indok dacára miért nem tudnak sokan könnyen hinni? Mi minden ébreszt kételyt az emberekben? Mi a kétely legyőzősének legjobb módja?

3. Amint ezen a héten is láttuk, Jézus gyarló embereket választott ki, hogy vele munkálkodjanak. Ebből kiindulva miért remélhetjük, hogy gyengeségeink ellenére Jézus minket is felhasználhat?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 1. negyedév

Lázadás és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: