Válság a mennyben

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 14:4, 12-15; Ezékiel 28:2, 12-19;

Lukács 10:1-21; János 12:31; Jelenések 12:7-16

„Az üdvösség a mi Istenünké, aki a trónon ül, és a Bárányé” (Jel 7:10, ÚRK)!

„Mivel Isten kormányzatának alapja a szeretet törvénye, az értelmes lények csak akkor lehetnek boldogok, ha tökéletes összhangban élnek e törvény, az igaz élet nagyszerű elveivel. Isten minden teremtményétől azt kívánja, hogy szeretetből szolgálja – amely szolgálat jellemének értékeléséből fakad. Nem örül a kikényszerített szolgálatnak. Ő mindenkinek szabad akaratot ad, hogy önként szolgálhassa Őt” (Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó, 8. o.).

Amíg minden teremtmény elismerte a szeretet szövetségét, tökéletes összhang volt az egész univerzumban. Viszont egyetlen lázadó miatt mindez megváltozott. Lucifer úgy gondolta, hogy jobban tudná kormányozni a világot, mint Isten. Az Ő posztja és az azzal járó tekintély után áhítozott.

Sátán hatalomvágya miatt „háború támadt a mennyben” (Jel 12:7, ÚRK), amit azután lehozott a földre, amikor az édenbeli tiltott fánál lépre csalta Ádámot és Évát – mi pedig együtt élünk a következményekkel. Isten a megváltási tervvel lép fel a lázadás ellen és akarja helyreállítani a Sátán által felborított rendet, harmóniát.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 1. negyedév

Lázadás és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: