Jeremiás próféta igája

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Jeremiás 16:1-13; 27:1-18; 28; Dániel 4:25;

Hóseás 1:1-3; 2Timótheus 4:3-4

„Mondja vala pedig mindeneknek: Ha valaki énutánam akar jőni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem” (Lk 9:23).

Amint láttuk, Isten prófétái nem csupán szavakkal prédikáltak, hanem szimbolikus cselekedetek által is. Máskor a próféták életük példáján keresztül tették érthetővé üzenetüket. Jeremiást újra elhívta az Úr, hogy „átélje” az üzenetét, amelyet közvetítenie kellett: egy fából készült igát kellett viselnie.

„Így szól az Úr nékem: Csinálj magadnak köteleket, és jármot és vedd azokat a nyakadba” (Jer 27:2). Nagyon terhes és nehéz feladat lehetett ez még a legjobb körülmények között is. Ebben az esetben azonban még nehezebb volt, mivel egy hamis próféta megkérdőjelezte Jeremiás hitelességét. Ezen a héten betekintünk az igazság és a tévedés küzdelmébe, amely az emberek szívéért és elméjéért folyik. Meglátjuk azt is, hogyan lehet a kegyelem üzenete valójában hamisság.

Jeremiásnak tilos volt gyászolni, amikor mások gyászoltak, nem örülhetett, amikor mások örültek. Ezekben a helyzetekben Isten segíteni akart népének, hogy megértsék bűneik következményeit. A cél az volt, hogy térjenek meg, engedelmeskedjenek, és ezzel csökkentsék bűnös cselekedeteik következményeit.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 4. negyedév

Jeremiás próféta

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: