Szimbolikus cselekedetek

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 4:3-7; 4Mózes 21:1-9; Ézsaiás 29:16;

Jeremiás 13:1-11; 19; Róma 9:18-21; Zsidók 5:14

„Nincsen-e hatalma a fazekasnak az agyagon, hogy ugyanabból az agyagból az egyik edényt nemes célra, a másikat pedig közönségesre formálja” (Róm 9:21, RÚF)?

A Biblia tanulmányozói tudják, hogy a Szentírás tele van szimbólumokkal, amelyek különféle fogalmakat és gondolatokat közvetítenek. A földi szentélyszolgálat a megváltási terv szimbolikus előképe volt. „A zsidó üdvrend jelentőségét még mindig nem értjük teljesen. Rítusai és szimbólumai hatalmas és mélységes igazságokat vetítenek előre. Titkaihoz az evangélium a kulcs. Igaz-ságaiba a megváltás tervének ismerete nyomán kapunk bepillantást” (Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 2010, Advent Kiadó, 86. o.). Az Úr szimbólumokat használt az igazság közvetítésére, mint például a földi szentély vagy a prófétai könyvek (Dániel 2., 7., 8. fejezetei és A jelenések könyve) szimbólumai. Jézus önmaga is felhasználta a szimbólumokat, hogy mély igaz-ságokat magyarázzon el, ilyenek voltak a példázatai és a tanításai.

Jeremiás könyve gazdag a szimbólumokban. Ezen a héten néhány szimbólumot fogunk megvizsgálni, hogy melyek voltak ezek, mit jelentettek, továbbá milyen tanulságokat vonhatunk le belőlük a magunk számára.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 4. negyedév

Jeremiás próféta

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: