SAULBÓL PÁL LETT

Olvassuk el ApCsel 9:1-22 szakaszában Pál megtérésének történetét! Hogyan kapcsolódott ez a tapasztalat az apostol missziós elhívásához (lásd még ApCsel 26:16-18)?

Kezdettől fogva világos volt, hogy az Úr zsidók és pogányok elérésére is fel akarta használni Pált. A missziós és teológiai felkészülése során nem volt még egy olyan fontos esemény, mint ami megtéréséhez fogható lett volna. Gyakran beszélt is erről a bizonyságtételeiben.

„De kelj fel, és állj lábaidra: mert azért jelentem meg néked, hogy téged szolgává és bizonysággá rendeljelek úgy azokban, amiket láttál, mint azokban, amikre nézve meg fogok néked jelenni” (ApCsel 26:16). Pál nem taníthatott és prédikálhatott olyasmiről, amit nem látott. A saját tapasztalatáról prédikált és tanított, arról, ahogy megismerte az Urat, mindvégig összhangban Isten Igéjével (lásd Róm 1:1-2).

Milyen eredménnyel járt Pál munkája (ApCsel 26:18)?

A hiteles missziómunka öt eredményét láthatjuk itt:

1. Megnyitja az emberek szemét. Istent és Jézust valóságosnak, tevékenynek mutatja be, mint aki vonzó és jelen van.

2. Sötétségből világosságra, tudatlanságból az evangélium lényegének megismerésére vezet (lásd Lk 1:78-79).

3. Sátán hatalmából Istenhez fordít.

4. Az ember bűnbocsánatot nyer. A bűn problémájának van megoldása. Ez a kereszténység élő, gyógyító üzenetének a lényege.

5. Helyet kap a megszenteltek között. Ez Isten egyházában való tagságot jelent, nemzetiségtől, nemtől, állampolgárságtól függetlenül.

Mit felelnénk, ha valaki megkérdezné: „Milyen tapasztalatod van Jézussal? Mit tudsz mondani róla?”


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 3. negyedév

Misszionáriusok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: