JÉZUS AZ ÓSZÖVETSÉGBEN

„Ne szégyelld hát a mi Urunkról szóló bizonyságtételt, se engem, az ő foglyát, hanem vállald velem együtt a szenvedést az evangéliumért, Isten ereje által, aki megmentett minket és elhívott szent hívással; nem a mi cselekedeteink szerint, hanem az ő saját végzése és kegyelme szerint, amelyet örök időknek előtte adott nekünk Krisztus Jézusban” (2Tim 1:8-9, ÚRK).

Ezek az igék nagyszerűen kifejezik a cselekedetek általi megváltás hiábavalóságát, ezen túlmenően azonban bemutatják a megváltás örökös voltát is. Kitűnik ebből a szakaszból, hogy Isten már réges-régen megalkotta megváltásunk tervét.

Nem csoda tehát, hogy ilyen vagy olyan módon az egész Ószövetség kinyilatkoztatja Jézus Krisztust. Különösen erőteljesek azok a próféciák, amelyek világossá teszik, hogy valóban Jézus a Messiás.

Olvassuk el a következő ószövetségi idézeteket, amelyek mind Jézusra mutatnak! Mit árulnak el róla és messiási szerepéről? Ézs 7:14; 9:6; 42:1-9; 61:1; Dán 9:24-27

Ézsaiás próféta ezekkel a szavakkal írja le Jézus küldetését: „Ímé az én szolgám, akit gyámolítok, az én választottam, akit szívem kedvel, lelkemet adtam őbelé, törvényt beszél a népeknek… Én, az Úr, hívtalak el igazságban, és fogom kezedet, és megőrizlek és népek szövetségévé teszlek, pogányoknak világosságává. Hogy megnyisd a vakoknak szemeit, hogy a foglyot a tömlöcből kihozzad, és a fogházból a sötétben ülőket” (Ézs 42:1, 6-7).

Időzzünk még annál a felfoghatatlan gondolatnál, hogy Jézus, a Teremtő felvette az emberi természetet és emberként élt, majd pedig meghalt. Minek a reményét kínálja ezzel fel nekünk, akik semmilyen más reménnyel nem kecsegtető világban élünk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 3. negyedév

Misszionáriusok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: