TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Sokaságot fognak elhívni a magasztosabb szolgálatra. Az egész világ megnyílik az evangélium előtt… Világunk minden részéből hallatszik a bűntől lesújtott szívek kiáltása a szeretet Istenének ismerete után… Rajtunk áll – akik elnyertük az ismereteket gyermekeinkkel együtt –, hogy kiáltásukra felelünk-e vagy sem. Ma minden otthonhoz, minden iskolához, minden szülőhöz, tanítóhoz és gyermekhez – akire ráragyogott az evangélium világossága –, szól az Izrael történelmének a maihoz hasonló válsága idején az Eszter királynéhoz intézett kérdés: »…ki tudja, talán a mostani időért jutottál királyságra« (Eszt 4:14)” (Ellen G. White: Boldog otthon. Budapest, 1998, Advent Kiadó, 406. o.)?

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk főleg Dániel 2., 7. és 8. fejezetének próféciáiról! Hogyan tanúsítják ezek a jövendölések nemcsak a Biblia próféciáinak megbízhatóságát, hanem azt is, hogy Isten előre tudja a jövőt? Figyeljük meg például, hogy Dániel 2., 7. és 8. fejezetei a négy nagy világbirodalom közül hármat meg is neveznek. Hogyan erősíti ez is a bizalmat Isten Igéje és ígéretei iránt?

2. Dániel próféta könyvének e beszámolóiban és más esetekben is (mint pl. Józsefében) hatalmas csodák történtek, amelyek természetesen igencsak megerősítették a bizonyságtevők hitelességét a körülöttük élő pogányok között. Viszont milyen jellemtulajdonságaik tették még hitelesebbé a bizonyságtételüket? Vagyis, miért lehet a jellem és a hűség a jeleknél és csodáknál is erősebb bizonyság Isten valósága mellett?

3. Amint a szerdai tanulmányban is láttuk, Mt 24:14 szerint az evangéliumnak az egész világra el kell jutnia, és akkor jön el a vég. Azt jelentené ez, hogy Jézus nem jön vissza addig, amíg el nem végezzük a ránk bízott feladatot? Beszéljük meg ezt a kérdést!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: