TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Érintettük Isten misszionáriusi lelkületének bizonyos oldalait. A misszió az isteni hármasság közös kezdeményezése. A misszió döntően Jézus Krisztussal kapcsolatos, akinek a testet öltése a keresztény hit és misszió központi eseménye. Élete és halála által Jézus az egész emberiség számára kikövezte a megváltás útját. Nekünk mint követőinek, misszionáriusainak tudatnunk kell az emberekkel annak a jó hírét, amit Jézus értük tett.

„Krisztus földi egyházát missziós céllal szervezték, és az Úr azt szeretné látni, hogy az egész egyház különböző módszereket és lehetőségeket talál ki, amelyek révén előkelőek és egyszerűek, gazdagok és szegények, mind meghallhatják az igazság üzenetét. Nem mindenkit hív el az Úr idegen földeken való szolgálatra, de imáik és a missziómunka támogatására adott ajándékaik által mindenki tehet valamit” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 6. köt. 29. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Gondolkodjunk még az eredet kérdéséről! Mi a jelentősége annak, hogy honnan származunk? Ha helyes felfogásunk van az ember eredetéről, hogyan értjük meg jobban, kik vagyunk és valójában mi az életünk célja?

2. A következő idézet hogyan világít rá a szabad akarat, a szeretet és a rossz létezésére a világunkban? „Tehát ha Isten szeretettel teljes lényeket akar teremteni (tökéletes szeretetét követve), szabadnak kell megalkotnia őket, akik választásaikkal képesek szenvedést és gonoszságot is okozni. A szeretet és a szabadság dinamikája megköveteli, hogy Isten mozgásteret engedjen nekünk a szeretetben való növekedésre az emberi szabadságunk által. Isten számára csak az lett volna a másik választási lehetőség ahelyett, hogy a szabad lényeknek engedi a szeretet nélküli tettek választását, ha egyáltalán nem teremt szeretni képes lényeket” (Robert J. Spitzer: New Proofs for the Existence of God: Contributions of Contemporary Physics and Philosophy. Kindle Edition, 2010, Eerdmans Publishing Co., 233. o.).

3. Jézus a hatalmas Római Birodalom egy kis tartományában, közel kétezer éve halt meg. Áldozata minden ember számára örökös következménnyel jár. Milyen felelősség terhel minket, akik tudunk róla és tisztában is vagyunk a jelentőségével, hogy elmondjuk azoknak, akik még nem hallották? Hogyan tudhatnák meg különben, ha azok nem beszélnek róla, akiknek már a tudomására jutott?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 3. negyedév

Misszionáriusok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: