TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Krisztus halálának jelentőségét szemlélni fogják a szentek és az angyalok. A bűnös ember soha nem juthatna be Isten országába, ha Isten Báránya nem öletett volna meg a világ megalapítása óta. Hogy is ne magasztalnánk a kereszt Krisztusát? Az angyalok dicsőséget és tisztességet adnak neki, hiszen még ők sincsenek biztonságban, ha nem tekintenek Isten Fiának szenvedésére. Még a menny angyalait is a kereszt őrzi meg a hitehagyástól. A kereszt nélkül ők sem lennének nagyobb biztonságban, mint társaik voltak Lucifer lázadása és bukása előtt. Az angyalok tökéletessége kudarcot vallott a menny-ben. Az ember tökéletessége kudarcot vallott az Édenben, a paradicsomi boldogságban. Isten Bárányára kell tekintenie mindenkinek, aki földön és mennyben biztonságra vágyik” (Ellen G. White megjegyzése, The SDA Bible Commentary. 5. köt., 1132. o.)!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Keresztényként hit által kell élnünk, vagyis hinnünk kell valamiben, amit nem tudunk teljes mértékig bizonyítani, hiszen nincsenek közvetlen szemtanúk, akik bizonyságul szolgálhatnának. Persze az emberek sok mindenben hisznek, amire szintén nincs bizonyíték. A tudományról például ezt írta valaki: „Összességében meglepően kevés dologban hiszünk úgy, hogy közvetlen bizonyítékunk van rá” (Richard DeWitt, Worldviews: An Introduction to the History and Philosophy of Science. [Bevezetés a tudomány filozófiájának történetébe.] 2. kiad. Chichester, West Sussex, U. K., 2010, John Wiley and Sons. 15. o.). Viszont igen jó okunk van a hitre. Jézus ezt mondta a tanítványoknak a nagy misszióparanccsal kapcsolatban: „És Isten országának ezt az evangéliumát hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek, és majd akkor jön el a vég” (Mt 24:14, ÚRK). Gondoljunk arra az időre, amikor Jézus ezt mondta! Hányan hittek benne, vagy hányan értették egyáltalán valamilyen szinten, hogy kicsoda Ő, és mit tett értünk, az emberiségért? Gondoljunk arra is, hogy a korai egyháznak milyen ellenállással kellett megküzdenie évszázadokon át a Római Birodalomban! Ezek után beszéljünk az osztályban Jézus jövendölésének nagyszerűségéről, ami segít, hogy kitartóan tudjunk bízni Isten Igéjében!

2. Elmélkedjünk a fenti Ellen G. White idézeten! Hogyan segít megértenünk a bűn kérdésének egyetemességét? Az angyalok sincsenek biztonságban, ha nem tekintenek Jézusra. Mit jelent ez?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 2. negyedév

Lukács evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: