TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„A kereszt felvétele elvágja az ember énjét a lelkétől, és oda helyezi, ahol megtanulhatja, miként viselje Krisztus terheit. Nem követhetjük Krisztust anélkül, hogy felvennénk igáját, felvennénk keresztjét és vinnénk utána. Ha akaratunk nincs összhangban Isten követelményeivel, akkor tagadjuk meg hajlamainkat, adjuk fel dédelgetett vágyainkat és lépjünk Krisztus lábnyomába” (Ellen G. White: Sons and Daughters of God. [Isten fiai és leányai.] 69. o.)!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Lépjünk vissza egy pillanatra, és olvassuk el újra a szerdai tanulmány végén található kérdést Lk 10:24 versével kapcsolatosan! Milyen dolgoknak vagyunk szemtanúi ebben a korban, amiket „próféták és királyok” kívántak látni, de nem láthatták? Mi a helyzet például a próféciák teljesedése terén? Gondoljunk arra, hogy sok próféta és király számára a Dániel 2., 7. és 8. fejezetében szereplő események még a jövő titkai voltak, nekünk viszont már történelmi tények. Mi minden jut még eszünkbe?

2. Időzzünk még Jézus szavainál arról, hogy valaki megnyeri az egész világot, de lelkében kárt vall! Mit értett ezen? Vagy hogyan értelmezzük azt a kijelentését, hogy aki elveszíti az életét, az megtalálja azt? Egy dolog hitetlenül, önző módon ragaszkodni e világ dolgaihoz. Miért is ne így tenne, aki nem hisz, aki szerint csak ez az övé? De mi a magyarázata annak, hogy Jézus követői közül is sokan keservesen próbálnak a lehető legtöbbet megszerezni a földi javakból, bár tudják: a világnak hamar vége lesz és egy másik fog következni? Hogyan kerülhetjük el ezt a nagyon veszélyes lelki csapdát?

3. Olvassuk el Lk 10:17-20 verseit! Valahol érthető is ezeknek az embereknek az izgatottsága, hiszen látták, hogy még a démonok is engednek nekik Krisztus nevében. Figyeljük meg Jézus válaszát! Mi az üzenet ebben, ami mindenkinek nagyon fontos, aki a misszióban részt vállal?

4. A Biblia szereplőin kívül kik fizettek még igen nagy árat Krisztus követéséért? Kérdezzük meg magunktól: „Mit veszítettek ezek az emberek? Mibe került nekik Krisztus követése? Én kész lennék-e ugyanígy tenni?”


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 2. negyedév

Lukács evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: