TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Tisztelnünk kell Isten Igéjét! Ne használjuk közönséges célra, és ne kezeljük soha hanyagul! A Szentírást soha ne idézzük tréfából, és ne használjuk fel humoros mondásokra! A nyomtatott Ige iránt tiszteletet kell tanúsítanunk! ’Az Istennek teljes beszéde igen tiszta’, ’mint földből való kohóban megolvasztott ezüst, hétszer megtisztítva’ (Péld 30:5; Zsolt 12:7)” (Ellen G. White: Előtted az élet. Nevelés. Budapest, 1992, Advent Kiadó. 242. o.).

„Krisztus legelőször az áldás igéit szólta a népnek. Boldogok – mondotta –, akik felismerik lelki szegénységüket, és érzik, hogy megváltásra van szükségük. Az evangéliumot a szegényeknek kell prédikálni. Az Ige nem a felfuvalkodott lelkűeknek tárul fel, akik azt hiszik, hogy gazdagok, és semmire sincs szükségük, hanem azoknak, akik alázatosak és megtört szívűek… Az Úr semmit sem tehet az ember megmentésére, amíg az meg nem győződik saját gyengeségéről, le nem vetkőzi minden önelégültségét, s alá nem veti magát Isten irányításának. Ekkor kaphatja meg az ajándékot, melyet Isten nyújtani kíván. Ő semmit sem tart vissza a szükségét átérző lélektől. Az ilyen embernek szabad bejárása van Hozzá, akiben a teljesség lakozik” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 245-246. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a megváltási tervről és mindarról, amire a megmentésünk érdekében szükség volt! Annyira bűnösek, romlottak, gonoszok vagyunk, hogy az újjászületés nem lenne elegendő a bűntől való megváltásunkhoz. Bármennyire meg is változunk, az újjászületés és a helyreállítás nem menthetne meg. Szükségünk van valakire, aki jogosan lép a helyünkre, aki egyedül rendelkezik olyan igazsággal, hogy helyreállíthatja az Istennel való kapcsolatunkat. Ezek szerint miért tartozik a legszörnyűbb bűnök sorába az önteltség és a gőgös büszkeség?

2. Nevezzünk meg néhány példát, hogy hány és hány szempontból függ a létünk Istentől! A természetben mi minden mutat rá Isten fenntartó tevékenységére?

3 Olvassuk el ismét Péld 30:7-9 verseinek imádságát! Gondoljunk az itt bemutatott egyensúlyra! Hogyan lehet meg ez az egyensúly minden tettünkben? Miért olyan fontos ez?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 1. negyedév

Példabeszédek könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: