TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Isten törvényei a legszilárdabb egyenességen alapulnak, és úgy fogalmazta meg őket, hogy betartói boldogságát munkálják… A vallás személyes kapcsolatba hozza az embert Istennel, de nem kizárólagos értelemben, mert a menny elveit az életünkben kell megvalósítani, az egész emberiség segítésére, áldására” (Ellen G. White: Sons and Daughters of God. [Isten fiai és lányai.] 267. o.).

„Azzal, hogy [a szülők] teljesen elhanyagolták a gyerekek istenhitben való nevelését, sok olyan embert taszítottak az ellenség soraiba, akikből megfontolt neveléssel Krisztus munkatársai válhattak volna. A helytelen felfogással és az ostoba, rosszul értelmezett szeretettel olyan tulajdonságokat erősítettek bennük, amelyek miatt a gyerekekből kellemetlen, boldogtalan emberek váltak, megkeserítve szüleik életét, aztán pedig rossz hatásukat nemzedékről nemzedékre továbbadják. Szégyent fog hozni Istenre és megszégyeníti apját, anyját minden gyerek, akinek engedik, hogy minden az akarata szerint történjen…

Amikor a szülők elhanyagolják kötelességüket és gyermekeiket kényeztetve megengedik nekik azt is, ami rossz, valójában bezárják előttük Isten városának kapuit” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. [Bizonyságtételek.] 5. köt. 325-326. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA:

1. Az orosz író, Lev Tolsztoj keresztény családban nőtt fel, de évekre elfordult a hittől. Idősebb korában válságba került: Mi az élet értelme, ha mindenképpen halállal végződik? A tudomány minden területén kereste a választ, mégsem találta meg. Végül ráébredt, hogy az élet és az élet értelmének kérdésére az egyetlen logikus választ csak a hit adhatja – ami túlmutat magán a logikán is. Vagyis a logikus gondolkodása vezette rá arra, hogy a logika köréből átlépjen a hit világába, ha választ akar kapni az élet értelmének kérdésére. Ezek szerint miért a Jézusba vetett hit a leglogikusabb választás, ha az élet értelmét és célját keressük?

2. Véleményed szerint mit jelent szeretni az igazságot? Hogyan szeretjük az igazságot? Természetesen ez azt jelenti, hogy először is meg kell ismernünk az igazságot. Hogyan jutunk el az igazság ismeretére? És milyen módon győződhetünk meg arról, hogy semmi nem áll az igazság szeretetének útjába?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 1. negyedév

Példabeszédek könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: