TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Fel kell ébreszteni a körülöttünk élő embereket, hogy üdvösségre jussanak, különben elvesznek! Egy pillanatot sem vesztegethetünk. Mindannyian bírunk bizonyos befolyással, ami vagy az igazság mellett szól, vagy ellene. Szeretném mindenhová magammal vinni annak félreérthetetlen bizonyítékait, hogy Krisztus tanítványa vagyok! A szombati vallásosságnál többet akarunk. Életelvre van szükség, és éreznünk kell a hétköznapokban egyéni felelősségünket. Ettől sokan elfordulnak, aminek a gyümölcse a gondatlanság, a közömbösség, valamint a figyelem és a lelkiség hiánya” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. [Bizonyságtételek.] 1. köt. 99. o.).

„Beszélj a hitről, éld a hitet, ápold magadban az Isten iránti szeretetet, add bizonyságát a világ előtt annak, hogy Jézus benned él! Magasztald szent nevét! Beszélj a jóságáról, beszélj a kegyelméről és beszélj a hatalmáról” (Ellen G. White: Our High Calling. [Magasztos elhivatásunk.] 20. o.)!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. A csoportban térjünk vissza a vasárnapi rész utolsó kérdéséhez! Mit tanulhatunk egymás válaszaiból? Milyen gyakorlati módszerek segítségével tanulhatjuk meg erősíteni, felépíteni a hitünket?

2. „Két dologra mindig emlékezz: Krisztus meghalt érted és egy nap te is meghalsz” – mondta valaki. A keddi tanulmány arról szólt, hogy így vagy úgy egy nap majd számot kell adnunk a bűneinkről. Milyen lényeges tanulságot vonhatunk le ebből a gondolatból?

3. Gondolkozzunk még a londoni buszokon olvasható idézeten: „Valószínűleg nincs Isten. Ne aggódj többé, csak élvezd az életet!” Azon túl, amit a tanulmányunk érintett, még milyen problémát találunk itt? Először is, miért késztetné aggodalomra az embereket Isten létezése? Ebből a megközelítésből kiindulva elmondhatjuk, hogy Sátánnak sikerült eltorzítania sokak Istenről alkotott képét. A csoportban több választ is soroljunk fel erre a szlogenre! Milyen rövid, velős megfogalmazásokkal mutathatjuk be az embereknek az Isten által felkínált reménységet?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 1. negyedév

Példabeszédek könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: