Igaz szavak

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 22:21-27; Példabeszédek 22-24;

Ezékiel 33:8; Efezus 5:20

„Nem írtam-e neked hasznos tanácsokat és tanulságokat? Hogy tudtodra adjam: ez valóban az igazság beszéde, és hogy igaz beszédet vigyél válaszul azoknak, akik küldtek” (Péld 22:20-21, ÚRK).

A héten tanulmányozandó példabeszédek némelyike egyiptomi szövegekkel tűnik párhuzamosnak. Isten ihletésére Salamon talán kifejezetten a héber szemlélethez alakította ezeket a verseket. Az egyiptomiak szavai itt találkoznak Izráel Istene Lelkével, és így lesz belőlük isteni kinyilatkoztatás.

Fontos ez a megfigyelés, mert arra emlékeztet, hogy az „igazság” egyetemes. Ami igaz az izraelitáknak, annak igaznak kell lenni az egyiptomiak számára is, máskülönben nem az lenne az igazság. Bizonyos igazságok egyetemesek, mindenkire vonatkoznak.

Ezeknek a tanításoknak a köre mindkét közösségben egy. Azaz bárki vagy is, akár hiszel, akár nem, akárhol élsz is, vannak bizonyos dolgok, amelyeket nem kellene megtenned!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 1. negyedév

Példabeszédek könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: