TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház. „Az elrejtett kincs” c. fejezetből 70-72. o.; Előtted az élet. Nevelés. Budapest, 1992, Advent Kiadó. „Az élettan tanulmányozása” c. fejezetből 197-198. o.

„Az ifjúságnak meg kell érteni azt a mély igazságot, hogy Istennél van ’az életnek forrása’ (Zsolt 36:10). Ő nemcsak mindenek Szerzője, hanem egyben minden élőlény élete is. Az Ő életét kapjuk a napfényben, a tiszta, friss levegőben, az ételben, amely felépíti testünket és fenntartja erőnket. Az Ő élete által élünk óráról órára, pillanatról pillanatra. Isten minden ajándéka életet, egészséget és örömet hoz, kivéve azt, amit a bűn már megrontott” (i. m. 197. o.).

„Sokan abban a hitben ringatják magukat, hogy az Isten iránti tisztelet káros az egészségre és az emberi kapcsolatokat megfosztja a vidámságtól. Csakhogy aki a bölcsesség és a szentség útján jár, tapasztalja, hogy ’a kegyesség mindenre hasznos, meglévén benne a jelenvaló és a jövő életnek ígérete’ (1Tim 4:8). A hívők élvezik az élet igazi örömeit” (Ellen G. White megjegyzései, The SDA Bible Commentary. 3. köt. 1156. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mi a különbség a bölcsesség és a tudás között? Hogyan fordulhat elő, hogy valaki nagy tudású, mégsem bölcs? Ugyan ki ne hallott volna olyan különösen értelmes emberről, akiben viszont nem mutatkoznak a bölcsesség jelei?

2. Gondolkozzunk még arról, hogy mit jelent „az Úrnak félelme”! „A szeretetben nincsen félelem” (1Jn 4:18). Hogyan lehet félni, ugyanakkor szeretni az Urat? Hogyan oltja ki az igazság és a szeretet közötti feszültséget „az Úrnak félelme”?

3. Miért olyan veszélyes állapot, ha valaki bölcsnek tartja magát, főleg arra gondolva, hogy mennyire romlott az ember szíve és milyen könnyű magyarázatot találni szinte bármiféle magatartásformára? Gondoljunk azokra, akik a legszörnyűbb dolgokat próbálják igazolni! Hogyan győződhetünk meg róla, hogy mi nem esünk bele ugyanebbe a hibába?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 1. negyedév

Példabeszédek könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: